„Част је наша имовина“
 
 
10.05.2023

Одржани Спортски сусрети поводом 20 година чланства Републике Србије у Међународном савету војне спортове (CISM)



Поводом обележавања јубилеја 20 година чланства Републике Србије у Међународном савету за војне спортове (CISM), Делегација Републике Србије при CISM у новосадском Спортско-пословном центру „Војводина“ организовала је спортске сусрете екипа Министарства одбране и Војске Србије.

Шест такмичарских екипа из Гарде, Копнене Војске, Команде за обуку, РВиПВО и Војне академије који су се такмичили у спортским дисциплинама футсал, баскет 3х3 и џудо на најбољи начин презентовали су пријатељство кроз спорт који је мото Међународног савета за војне спортове.
 
У баскету 3х3 тријумфовала је сјајна екипа Копнене Војске која је у финалу славила против екипе Војне академије, док је бронзану медаљу освојила екипа РВиПВО која је тријумфовала у борби за треће место против екипе Гарде.

На турниру у футсалу титулу је освојила екипа Копнене Војске која је у одличној финалној утакмици тријумфовала против екипе Војне академије 1. У утакмици за треће место екипа РВиПВО победила је екипу Команде за обуку.

На турниру у џудоу у женској конкуренцији у категорији до 57 килограма прво место освојила је ученица Милица Којић (50.класа ВГ), друго место заузела је ученица Сара Паовић (47.класа ВГ). У категорији преко 70 килограма, победила је ученица Богданка Чанковић (52.класа ССВШ), друго место освојила је ученица Емилија Павловић (50.класа ССВШ), док се бронзаним одличјем окитила кадеткиња Бојана Ивановић (145.класа ВА). У мушкој конкренцији у категорији до 67 килограма прво место освојио је разводник Живица Остојић (Команда за обуку) док је друго место освојио капетан Петар Петровић (21. бв КоВ), у категорији до 78 кг, прво место освојио је ученик Урош Антонић (47.класа ВГ), друго место заузео је водник Младен Стошић (2.бр КоВ), док су бронзане медаље освојили водник Ненад Пејковић (4.бр КоВ) и  ученик Милан Димитријевић (51.класа ССВШ). У категорији до 90 килограма прво место освојио је десетар Милош Јованов (РФ), друго кадет Вукашин Нововић (146.класа ВА), док си бронзане медаље освојили водник Саша Аритоновић (4.бр КоВ) и потпоручник Иван Рајчевић (Команда за обуку). У категорији до 100 килограма прво место освојио је кадет Лазар Лазаревић (145.класа ВА) испред потпоручник Владислава Перовића (мабр КоВ) и  водник Немање Максимовића (ТОЦ). У категорији преко 100 килограма прво место заузео је водник Петар Иветић (5.бВП), док је друго место освојио десетар Мирослав Јеремић (3.бр КоВ).

Спортске сусрете отворио је Покрајински секретар за спорт и омладину Војводине Дане Баста, присутнима се обратио и потпуковник др Негован Иванковић Шеф Делегације Републике Србије при CISM.
  
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА