Припреме за пријемни испит
ПРИПРЕМЕ ЗА ПРИЈЕМНИ ИСПИТ  КАНДИДАТА ЗА ПРИЈЕМ НА ОСНОВНЕ И ИНТЕГРИСАНЕ АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ ВОЈНЕ АКАДЕМИЈЕ У ШКОЛСКОЈ 2021/2022. ГОДИНИ

Сваки кандидат дужан је да у току провере знања из математике и провере физичких способности на увид достави лични индетификациони документ (лична карта, пасош или ђачка књижица).

А) Провера знања из математике

За припрему кандидата за проверу знања из математике препоручујемо коришћење збирке задатака која је доступна на овој страници сајта. Такође, препоручујемо да се у припреми користе и тестови са задацима из претходних година.
Војна академија развила је Платформу за учење на даљину која је, између осталог намењена као помоћно средство кандидатима у припреми за полагање пријемног испита. Досадашња пракса корићења ове платформе била је изузетно позитивна. За добијање приступа платформи потребно је да кандидати пошаљу електронском поштом на адресу upis@va.mod.gov.rs име и презиме и личну е-маил адресу, где ће у најскорије време добити приступницу овој платформи.

Тест из математике 2020. године
Tест из математике 2019. године 
Tест из математике 2018. године
Тест из математике 2017. године
Збирка задатака из математике за пријемни испит
 
 Б)  Провера физичких способности

Да би приступили провери потребно је да кандидати ставе на увид потврду од изабраног лекара да су здравствено способни за проверу физичких способности. Провера физичких способности реализује се у спортској опреми коју кандидати доносе са собом. 

Тестови за проверу физичких способности за упис на Војну академију