Живот и рад
МИЛОШ БИКОВИЋ У ПОСЕТИ ВОЈНОЈ АКАДЕМИЈИ

ВИДЕО СПОТ "ВОЈНА АКАДЕМИЈА"

УСЛОВИ ЖИВОТА И РАДА

УПИШИТЕ ВОЈНЕ ШКОЛЕ - СПОТ

КАБИНЕТ ВОЈНЕ ТОПОГРАФИЈЕ

КАТЕДРА ВОЈНОГ ВАЗДУХОПЛОВСТВА - СПОТ

СПОТОВИ ЗА УПИС У ВОЈНЕ ШКОЛЕ

ГОСТОВАЊЕ КАДЕТА ВОЈНЕ АКАДЕМИЈЕ У ШАРЕНИЦИ

КАКО ПОСТАТИ СТАРЕШИНА - ОФИЦИР И ПОДОФИЦИР ВОЈСКЕ СРБИЈЕ


ИНФОРМАТОР - УПИС У ВОЈНЕ ШКОЛЕ

ФИЛМ ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА ЈУБИЛЕЈА 170 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА ВОЈНЕ АКАДЕМИЈЕ

ЗИМСКА ОБУКА КАДЕТА ВОЈНЕ АКАДЕМИЈЕ - ВИДЕО

ЗИМСКА ОБУКА КАДЕТА ВОЈНЕ АКАДЕМИЈЕ - СЛИКЕ


ОБУКА У СКИЈАЊУ  - видео
 
ЖИВОТ И РАД НА ВОЈНОЈ АКАДЕМИЈИ

УСЛОВИ ЖИВОТА И РАДАКАДЕТСКА БРИГАДА

Кадетска бригада је унутрашња јединица у саставу Војне академије. Задатак Кадетске бригаде је да организује живот и рад кадета и слушалаца за резервне официре, обезбеди смештај, ред, унутрашњу службу, односно ствара услове за реализацију васпитно-образовног процеса.
У саставу Кадетске бригаде се налазе кадети Војне академије, кадети Медицинског факултета Војномедицинске академије и слушаоци за резервне официре. ЖИВОТ И РАД НА ВОЈНОЈ АКАДЕМИЈИ
 
Много је садржаја који су  јединствени у образовним оквирима Србије. Стечена теоријска знања и вештине, кадети и слушаоци за резеревне официре имају прилике да провере и примене на најсавременијим симулационим софтверима, бројним теренима и практичним облицима наставе. Још за време студирања кадетима се после обуке у управљању моторним возилима, пружа могућност да стекну дозволу Б и Ц категорије, а на зимском логоровању сви кадети пролазе обуку у скијању на 51. Скијашком полигону „Копаоник”. Кадети пролазе и обуку у веслању и савлађивању водених препрека. Војна академија располаже са  најсавременији Спортским центром са затвореним базеном, теретаном, салама за борење и друге спортове.  Кадети добијају прилику и да стекну међународни сертификат STANAG (познавање страних језика – Eнглески језик), као и међународни сертификат ECDL (познавање рада на рачунару).
Током школовања кадети и слушаоци су смештени у Интернату Кадетске бригаде. На располагању су им библиотека и читаоница са импозантним фондом књига, као и Платформа за учење на даљину која гарантује приступ бројним курсевима из различитих области.  Добијају и новчана примања (стипендију) на месечном нивоу. Средства за реализацију наставе (уџбеници, свеске, оловке и други потрошни дидактички материјал) обезбеђена су за све кадете и слушаоце за резервне официре, а на располагању су им кабинети, лабораторије и друге школске просторије, где несметано могу да уче.
Ваннаставне активности доприносе остваривању квалитетног друштвеног живота кадета и слушаоца за резервне официре током школовања. У складу са редовним обавезама, ваннаставне активности реализују се кроз ангажовање  у бројним секцијама,  као и на курсевима за изучавање страних језика (грчки, немачки, француски, руски...) Кадети, слушаоци за резервне официре и други припадници Војне академије имају прилике да своја знања, културна и спортска достигнућа размењују и такмиче се својим колегама са других Универзитета, као и да учествују на бројним такмичењима у оквиру, Универзитетског спортског савеза Београда и на међународним војним такмичењима. Припадници Војне академије учествују и на бројним научним конференцијама. У оквиру међународне билатералне војне сарадње сваке године део кадета Војне академије отпутује у иностранство у посету Војним академијама страних оружаних снага и културно-историјских споменика у земљи и иностранству.
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
СЕКЦИЈЕ
ТЕРЕНИ И ПРАКТИЧНИ ОБЛИЦИ НАСТАВЕ
НАУЧНЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ И НАУЧНИ ПРОЈЕКТИ
ПРОМОЦИЈА КАДЕТА У ПРВИ ОФИЦИРСКИ ЧИН
КУРС СЛУШАЛАЦА ЗА РЕЗЕРВНЕ ОФИЦИРЕ
ДРУГИ О НАМА

СПОТОВИ ЗА УПИС У ВОЈНУ АКАДЕМИЈУ
 
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
Милош Биковић у посети Војној академији
Постани официр Војске Србије - пилот
Упиши Војне школе
Видео спот "Војна академија"
Пиштољска стрељана
Војно ваздухопловство
Гостовање кадета ВА у Шареници
Упиши Војне школе
Спот за упис у Војну академију
Зимска обука кадета Војне академије
Јубилеј 170 година постојања ВА
Летачка обука кадета Војне академије
Војноелектронско инжењерство
Војномашинско инжењерство
Са обуке у скијању кадета Војне академије
Цео дан са кадетима Војне академије
У здравом телу здрав дух
Живот и рад кадета Војне академије
Тактика на Војној академији
Концерт кадета на Тргу Републике
Вежба кадета "Дипломац 2020"
Кадети певају "Марш на Дрину"