Живот и рад
ФИЛМ ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА ЈУБИЛЕЈА 170 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА ВОЈНЕ АКАДЕМИЈЕ
 
ЖИВОТ И РАД НА ВОЈНОЈ АКАДЕМИЈИ

УСЛОВИ ЖИВОТА И РАДА


КАДЕТСКА БРИГАДА

Кадетска бригада је унутрашња јединица у саставу Војне академије. Задатак Кадетске бригаде је да организује живот и рад кадета и слушалаца за резервне официре, обезбеди смештај, ред, унутрашњу службу, односно ствара услове за реализацију васпитно-образовног процеса.
У саставу Кадетске бригаде се налазе кадети Војне академије, кадети Медицинског факултета Војномедицинске академије и слушаоци за резервне официре. ЖИВОТ И РАД НА ВОЈНОЈ АКАДЕМИЈИ
 
Много је садржаја који су  јединствени у образовним оквирима Србије. Стечена теоријска знања и вештине, кадети и слушаоци за резеревне официре имају прилике да провере и примене на најсавременијим симулационим софтверима, бројним теренима и практичним облицима наставе. Још за време студирања кадетима се после обуке у управљању моторним возилима, пружа могућност да стекну дозволу Б и Ц категорије, а на зимском логоровању сви кадети пролазе обуку у скијању на 51. Скијашком полигону „Копаоник”. Кадети пролазе и обуку у веслању и савлађивању водених препрека. Војна академија располаже са  најсавременији Спортским центром са затвореним базеном, теретаном, салама за борење и друге спортове.  Кадети добијају прилику и да стекну међународни сертификат STANAG (познавање страних језика – Eнглески језик), као и међународни сертификат ECDL (познавање рада на рачунару).
Током школовања кадети и слушаоци су смештени у Интернату Кадетске бригаде. На располагању су им библиотека и читаоница са импозантним фондом књига, као и Платформа за учење на даљину која гарантује приступ бројним курсевима из различитих области.  Добијају и новчана примања (стипендију) на месечном нивоу. Средства за реализацију наставе (уџбеници, свеске, оловке и други потрошни дидактички материјал) обезбеђена су за све кадете и слушаоце за резервне официре, а на располагању су им кабинети, лабораторије и друге школске просторије, где несметано могу да уче.
Ваннаставне активности доприносе остваривању квалитетног друштвеног живота кадета и слушаоца за резервне официре током школовања. У складу са редовним обавезама, ваннаставне активности реализују се кроз ангажовање  у бројним секцијама,  као и на курсевима за изучавање страних језика (грчки, немачки, француски, руски...) Кадети, слушаоци за резервне официре и други припадници Војне академије имају прилике да своја знања, културна и спортска достигнућа размењују и такмиче се својим колегама са других Универзитета, као и да учествују на бројним такмичењима у оквиру, Универзитетског спортског савеза Београда и на међународним војним такмичењима. Припадници Војне академије учествују и на бројним научним конференцијама. У оквиру међународне билатералне војне сарадње сваке године део кадета Војне академије отпутује у иностранство у посету Војним академијама страних оружаних снага и културно-историјских споменика у земљи и иностранству.
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
"ЧАСТ ЈЕ НАША ИМОВИНА"

 
СЕКЦИЈЕ
ТЕРЕНИ И ПРАКТИЧНИ ОБЛИЦИ НАСТАВЕ
НАУЧНЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ И НАУЧНИ ПРОЈЕКТИ
ПРОМОЦИЈА КАДЕТА У ПРВИ ОФИЦИРСКИ ЧИН
КУРС СЛУШАЛАЦА ЗА РЕЗЕРВНЕ ОФИЦИРЕ
ДРУГИ О НАМА

СПОТОВИ ЗА УПИС У ВОЈНУ АКАДЕМИЈУ
 
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
Јубилеј 170 година постојања ВА
Спот за упис у војне школе
Летачка обука кадета Војне академије
Са обуке у скијању кадета Војне академије
Цео дан са кадетима Војне академије
У здравом телу здрав дух
Живот и рад кадета Војне академије
Концерт кадета Војне академије на Тргу Републике
Вежба кадета "Дипломац 2020"
Кадети певају "Марш на Дрину"
Тактика на Војној академији
Студијски програм Војномашинско инжењерство
Студијски програм Војноелектронско инжењерство