10.10.2020

Припадници Спортске јединице најбољи на Отвореном првенству Србије у џудоу за сениоре и сениорке
Припадници Спортске јединице Министарства одбране и Војске Србије која се налази у оквиру Војне академије Универзитета одбране, Александар Кукољ, Жарко Ћулум и Ања Обрадовић освојили су златне медаље на Отвореном првенству Србије у џудоу за сениоре и сениорке, које је одржано у Спортском центру Шумице у Београду.

Александар Кукољ је, након успеха на Европском купу у Дубровнику, где је прошлог викенда освојио златну медаљу, и овог викенда био успешан. Он је победама у свих пет  мечева освојио титулу шампиона Србије у категорији до 100 килограма и потврдио своју добру форму након новог почетка сезоне.
Као и Кукољ, и Жарко Ћулум је овог викенда наставио свој успешан низ у овој сезони. Он је  након свог доминантног наступа, својој колекцији медаља додао још једну, и то овог пута златну, као и назив шампиона Србије у сениорској конкуренцији у категорији преко 100 килограма.

Попут Александра Кукоља и Жарка Ћулума, и Ања Обрадовић је у женској конкуренцији у категорији до 63 килограма освојила златну медаљу. Она је, упркос повредама које је прате током наступа на такмичењима у последње две сезоне, успела да победама у свим мечевима  освоји нову титулу шампиона државе.