22.03.2021

Нове медаље и државни рекорд за стрелце Стрељачког клуба Војне академије "Академац"
Ученици Војне гимназије и Средње стручне војне школе представљали су стрељачки клуб Војне академије „Академац“ на Првенству Србије за кадете и млађе јуниоре у Смедереву на коме су поново забележили сјајне резултате освојишви две екипне шампионске титуле, једну екипну вицешампионску титилу и једну индивидуалну сребрну медаљу.
 
У дисциплини ваздушни пиштољ, у категорији кадета, ученици Средње стручне војне школе Лука Милошевић, Алекса Стојковић и Никола Вељковић освојили су титулу шампиона Србије за 2021. годину и својим резултатом од 1582 круга поставили нови државни рекорд који је од 2015. године био у власништву стрелаца СК „Колубара“ из Лазаревца. У индивидуалној конкуренцији ученик Средње стручне војне школе Лука Милошевић освојио је сребрну медаљу.

Екипа Стрељачког клуба Војне академије „Академац“ у саставу ученика Владимира Ћурчина из Војне гимназије и Луке Милошевића и Алексе Стојковића из Средње стручне војне школе је такође тријумфовала у старосној категорији млађих јуниора и тако поред до сада освојених титула у кадетској и јуниорској категорији додала и тутилу шампиона Србије за 2021. годину у категорији млађих јуниора.
У дисциплини ваздушни пиштољ, у категорији млађих јуниорки, на корак до шампионске титуле стала је екипа у саставу ученица Јоване Радовановић и Хелене Мишчевић из Војне гимназије и ученице Јована Милошевић из Средње стручне војне школе које су са резултатом од 1051 кругом и заостатком од свега два круга за првопласираним млађим јуниоркама СД „Нови Сад 1790“ заузеле друго место.
 
Првенство Србије за кадете и млађе јуниоре било је до сада најмасовније такмичење у историји српског стрељаштва на коме је у два дана такмичења на линију гађања смедеревског стрелишта изашло чак 258 стрелаца из 40 домаћих клубова.