26.03.2021

IN MEMORIAM: пуковник др Славко Муждека, дипл. инж. (1972-2021)
Дана 25. марта 2021. године, у 49. години живота, напустио нас је наш колега, пуковник, ванредни професор др Славко Муждека,
дипл. инж., дугогодишњи наставник Војне академије и начелник Одсека за моторна возила Катедре војномашинског инжењерства.
Пуковник др Славко Муждека, дипл. инж. рођен је 27. октобра 1972. године у селу Бузета, општина Глина.  Техничку средњу војну школу КоВ завршио је у Загребу 1991. године. Смер техничке службе КоВ, специјалност Моторна возила, Војнотехничке академије у Београду завршио је 1996. године. Магистрирао је на Машинском факултету Универзитета у Београду 2002. године, а докторирао 2008. године на Војној академији у Београду.
Написао је велики број уџбеника и наставно-образовне литературе, као и више десетина оригиналних научних и стручних радова којима је битно допринео како едукацији будућих официра, тако и развоју инжењерске науке и праксе у домену борбених и неборбених возила. На Војној академији, пуковник ванредни професор др Славко Муждека, дипл. инж. оставио је дубок и неизбрисив траг. Његовим одласком Катедра војномашинског инжењерства и Војна академија изгубили су великог стручњака, изузетног инжењера и поштованог колегу.