11.06.2021

Посета шефа Делегације Европске уније у Републици Србији Сема Фабриција Универзитету одбране
Амбасадор и шеф Делегације Европске уније у Републици Србији Сем Фабрици посетио је данас Универзитет одбране.

На почетку посете, ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник доц. др Горан Радовановић, са сарадницима, представио је амбасадору Фабрицију мисију, задатке и капацитете те војнообразовне установе. Генерал Радовановић подсетио је да је Универзитет одбране основан одлуком Владе Републике Србије 2011. године, додајући да је реч о самосталној високошколској установи која обавља делатност високог војног образовања кроз студије првог, другог и трећег степена из више научних области у оквиру образовно-научних поља, као и посебне програме усавршавања.

Ректор Универзитета одбране, током обиласка смештајних и наставних капацитета у реновираном објекту у кругу Војне академије, представио је амбасадору Фабрицију информатичку опрему и наставна средства која се користе током наставних процеса, посебно наглашавајући значај имплементације платформе за учење на даљину за полазнике свих нивоа усавршавања током пандемије вируса ковид-19.

Шеф Делегације Европске уније у Србији обишао је и Спортски центар Војне академије, као и реконструисану и модернизовану Пиштољску стрељану.

У завршном делу посете, амбасадор Фабрици одржао је предавање полазницима Високих студија безбедности и одбране, највишег нивоа усавршавања официра и државних службеника, на тему односа Републике Србије са Европском унијом и преговарачког процеса.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
Обилазак Универзитета одбране