24.06.2021

Предавање руских космонаута на Војној академији
Војну академију посетила је делегације из Руске Федерације коју су чинили: активни руски космонаут Сергеј Куд Свечков, Анастасија Степанова - истраживач посебног програма „Сириус“ који спороводи истраживања и припреме за први полазак човека на Марс и Алона Козменко, председница организације „Unity“ која се бави хуманитарним пројектом који у сарадњи са Роскосмосом последњих неколико година успешно спроводе терапије за најмлађе пацијенте оболеле од рака.

Делегација из Руске Федерације одржала је интерактивно предавање које је имало за циљ да припадницима Војне академије приближи како изледа процес припрема и боравак на свемирској станици, као и тенденције у научно-истраживачком раду на пољу најсавременијих космичких истраживања.
Кадети, слушаоци за резервне официре, запослени на Војној академији, као и део студената Саобраћајног факултета у Београду, имали су прилике да виде аутентичне  видео и фото материјале који су приближили процесе и задатке са којима се сусрећу космонаути и космичке посаде током припрема и реализације својих задатака.
Током посете Војној академији, Руска делегација имала је прилику да упозна и део капацитета Војне академије, посети Спомен собу и Пиштољску стрељану Војне академије. Гости из Руске федерације упознали су и део историје и традиције наше Војне академије. 
photoФОТОГАЛЕРИЈА