10.08.2021

Обука у управљању моторним возилимаКадети 143. класе интезивно се обучавају у управљању моторним возилима у Центру за обуку саобраћајне службе у касарни „Рибница“ у Краљеву. Обука се изводи од почетка јуна и трајаће до краја септембра. Кадети се упућују по групама, тако да су равномерно распоређени током лета на реализацији овог облика наставе.


Обука се изводи у складу са Законом о безбедности саобраћаја и сви кадети морају проћи теоријску обуку, обуку из прве помоћи и практичну обуку на моторним возилима. Траје четири недеље и конципирана је тако да су кадети на обуци пре подне и поподне, а неретко реализују и обуку у ноћним условима.


Сву теоријску обуку, кадети реализују у савременим кабинетима Центра за обуку саобраћајне службе, док практичну обуку у управљању моторним возилима изводе на полигону „Берановац“ и у самом граду Краљеву и његовој ближој околини. Поред тога, кадети се упознају са карактеристикама возила и њиховим уређајима и стичу знања неопходна за одржавање моторних возила и пратећих уређаја. Обука се изводи  на камионима ФАП 1018 и 2026 и ТАМ 4500, као и на аутомобилима ФИАТ ПУНТО.
 
Иструктори професионално и посвећено преносе своја знања на кадете и успешно их усмеравају на реалне проблеме који савремени услови саобраћаја доносе.
 
По завршетку обуке, кадети полажу возачки испит за добијање возачке дозволе „Ц“ категорије
photoФОТОГАЛЕРИЈА