12.10.2021

НАЧЕЛНИК ГЕНЕРАЛШТАБА НАЦИОНАЛНЕ НАРОДНЕ АРМИЈЕ АЛЖИРА ПОСЕТИО ВОЈНУ АКАДЕМИЈУ
Дана, 11.10.2021. године висока војна делегација Демократске Народне Републике Алжир коју је предводио начелник Генералштаба Националне народне армије Алжира, генерал корпуса армије Саид Ченгрих посетила је Војну академију Универзитета одбране у Београду.

Делегацију је испред Универзитета одбране и Војне академије примио заступник начелника пуковник доц. др Аца Ранђеловић са сарадницима. Пуковник Ранђеловић је истакао вишегодишњу успешну сарадњу у области високог војног образовања чиме пружамо значајан допринос свеукупном развоју билатералне војне сарадње. Генерал Ченгрих се захвалио на срдачном дочеку и посебно нагласио историјско пријатељство два народа и две земље због чега је Србија поуздан партнер Алжира.


Продекан за научноистраживачки рад Војне академије пуковник проф. др Драган Трифковић представио је гостима организацију Универзитета одбране и Војне академије, студијске програме и програме усавршавања које похађају официри из Алжира на нашем Универзитету.


Генерал Ченгрих је имао и прилику да разговара са официрима из Алжира који се школују и усавршавају у Републици Србији. Официри на мастер и докторским студијама, као и официри на специјализацијама из медицине су пренели позитивне утиске о свим аспектима њиховог боравка и студирања у нашој земљи.

На крају посете гости су обишли спомен собу и упознали се са историјом Војне академије дугом 171 годину.