latinica | english
Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / СТУДЕНТИ ВОЈНЕ АКАДЕМИЈЕ У ПОСЕТИ ЕПАРХИЈИ СРЕМСКОЈ

СТУДЕНТИ ВОЈНЕ АКАДЕМИЈЕ У ПОСЕТИ ЕПАРХИЈИ СРЕМСКОЈ

Студенти и старешине Војне академије предвођени командантом 1.студентског пука пуковником Јанком Грандићем и начелником катедре друштвено-економских наука пуковником Илијом Кајтезом посетили су манастир Крушедол у Епархији сремској, где су присуствовали Светој Архијерејској Литургији коју је поводом прославе пет векова постојања ове велике Српске Светиње служио Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије.

Високопреосвећени Митрополит Г. Амфилохије је у архипастирској беседи истакао да као што се Бог јавио на Синајској, Сионској и Таворској Гори, ништа мање се није јављао ни на овом месту крушедолском кроз векове. Данас када обележавамо петстогодишњицу ове светиње ми се радујемо, радошћу Господњом, што је Господ и нас удостојио да смо се сабрали на овај сабор који није само данашњи, него је уједно и сабор који траје пет векова. Ово место је место, на коме ће се јављати Лице Божје и Слава Божја, место где ће се душе хранити Хлебом Живота и Пићем Бесмртности, место где ће се нова поколења посвећивати Светлошћу Истине Божје и Богопознањем.

У наставку прославе оджан је пригодан културно-уметнички програм, након којег су се припадници Војне академије упознали са богатом историјом манастира и поклонили се моштима Св. мајке Ангелине.

Пуни утисака, духовно окрепљени и освежени знањима из познавања националне историје, наши студенти су веома задовољни отишли да се посвете својим свакодневним обавезама.

HorSeparator
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна