latinica | english
HorSeparator

Насловна / Заједничке теме науке и теологије у 21. веку и једно војно питање

Предавања
06. 10. 2009.   12:57:52

Заједничке теме науке и теологије у 21. веку и једно војно питање

У четвртак 1. октобра, одржана је трибина под називом ''Заједничке теме науке и теологије у 21. веку и једно војно питање''. Трибину је водио г. Бојан Томић, дипломирани физичар-мастер и дипломирани теолог. Веома занимљивим приступом, којим је показао да како у прошлости, тако и у садашњости и будућности, научна и богословска мисао имају многа питања на која заједничким снагама треба да дођу до одговора, подстакао је присутне да развију живу и плодоносну дискусију.
 
Студенте и ђаке је занимало мишљењепредавача у погледу могућности сарадње научника и богослова на различитим пољима као и улога једне и друге области људског истраживања у очувању човека од острашћености и некритичности. Господин Томић је стрпљиво и разложно излагао своја виђења и решења и утисак је да су слушаоци веома задовољни отишли са трибине.
 
Трибини је присуствовао велики број заинтересованих студената Војне академије, слушалаца Школе за резервне официре и ученика Војне гимназије. Новина је да су се војним колегама прикључили и студенти различитих факултета са Београдског универзитета (Факултета безбедности, Философског, Грађевинског и др).
 
Раније је исказана жеља студената других факултета да присуствују трибинама које се организују на Војној академији што се и реализује са почетком нове академске године.
 
Трибина господина Бојана Томића, отворила је нову сезону која се, након летње паузе, наставља у духу добре традиција да се сваког последњег четвртка у месецу у Војној академији одржавају предавања која заједнички реализују Катедра за друштвено-економске науке Војне академије и Одбор за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке.

Архива вести   2011 2010 2009  2008
Претраживање Предавања
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна