30. 10. 2009.
ZAVRŠEN DRUGI SEMINAR O REFORMI SISTEMA VOJNOG OBRAZOVANjA

30-10-2009 15:51:18
Juče je u Vojnoj akademiji završen drugi trodnevni sminar u okviru projekta: ''Pomoć u reformi vojnog obrazovanja u Srbiji'', koji se odvija pod pokroviteljstvom Misije OEBS-a u Srbiji.
 
Seminar na temu: ''PLANIRANjE I MENADžMENT LOGISTIČKE PODRŠKE U OPERACIJAMA'', realizovali su predavači iz Češke Republike: pukovnik dr Zbišek Kopecki, dipl. inž. i dr Nataša Pomazalova. Radom seminara rukovodio je načelnik Katedre logistike u Vojnoj akademiji, pukovnik prof. dr Marko Andrejić, dipl.inž.
 
Tokom tri dana rada, govorilo se o strukturi logističke podrške Vojske R. Češke u stranim misijama, o nameni 14. brigade logističke podrške u planiranju i menadžmentu logističke podrške u operacijama, funkciji distribucionog centra u okviru planiranja i realizacije logističke podrške. Bilo je još i reči o logističkoj podršci Češkom Regionalnom Timu za Rekonstrukciju u provinciji Logar i o logističkoj podršci operacijama EU.
 
Načelnik Katedre logistike pukovnik Marko Andrejić istakao je da je seminar omogućio intenziviranje saradnje između Katedre logistike VA i Katedre logistike fakulteta za ekonomiku i menadžment Univerziteta odbrane u Brnu. 
 
- Seminar je imao veliki edukativni i operativni značaj zbog učešća pripadnika Sektora za materijalne resurse MO i GŠ VS koji neposredno rade na poslovima koji su u funkciji logističke podrške sistema odbrane u pripremi i realizaciji zadataka u skladu sa dodeljenim misijama. Zahvaljujući istovremenom učešću tri važna segmenta logistike odbrane (katedra logistike VA, SMR MO i Uprave za logistiku GŠ VS) ostvaren je doprinos formiranju jedinstvenog logističkog shvatanja i logističke sinergije u sistemu odbrane što je put kojim treba ići, dodao je pukovnik Andrejić.
 
Seminar su pohađali starešine iz Sektora za materijalne resurse MO, Uprave za logistiku Generalštaba VS,  Katedre logistike VA i 1. studentskog puka, ukupno 24 oficira. Svi učesnici su ocenili seminar najvišom ocenom, a teme izuzetno korisne. 
 
Naredni seminar, i poslednji u nizu, planiran je za početak sledećeg meseca, a baviće se položajem, ulogom i razvojem naučnoistraživačkog rada unutar vojnoobrazovnog sistema i pristupanjem fondovima EU.

VOJNA AKADEMIJA - Pavla Jurišića Šturma 33, 11000 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190; E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
copyright © Vojna akademija Beograd / sva prava zadržana
dozvolu za upotrebu materijala objavljenih na sajtu tražite preko e-adrese: kancelarija@va.mod.gov.rs