ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna / Odnosi s javnošću / Aktuelnosti / Arhiva aktuelnosti / Aktuelnosti 2009 / PREDSTAVLjAMO VAM RAGBI SEKCIJU VOJNE AKADEMIJE

PREDSTAVLjAMO VAM RAGBI SEKCIJU VOJNE AKADEMIJE

Ragbi 13 reprezentacija Vojne akademije formirana je krajem oktobra 2009. godine i već je privukla pažnju najboljih u ovom sportu u okviru studentske lige.
  

Iako mlada ragbi reprezentacija Vojne akademije, izvanrednom igrom iznenadila je najbolje u ovom sportu u okviru studentske lige. U okviru 4. kola studentske univerzitetske ragbi lige ─ UNILIGA, reprezentacija Vojne akademije igrala je nerešeno sa Fakultetom organizacionih nauka 20:20, iako je nakon prvog poluvremena vodila sa 20 poena razlike. 

UNILIGA je počela 8. 11. 2009. godine, a ragbi sekcija Vojne akademije formirana je 27. 10. 2009. godine, što je najviše iznenadilo takmičare ostalih ekipa iz lige. Akademci su sa ukupno 13 treninga i tri utakmice uspeli da privuku pažnju svih ekipa i nagoveste mladi tim koji će se na proleće zasigurno boriti za najviše pozicije u ligi. 

Prema rečima Vojislava Đurića, kadeta 4. godine, koji je sekretar sekcije, reprezentacija Vojne akademije očekuje ulazak u polufinale lige na proleće.
─ Mi smo bili iznenađeni ostvarenim rezultatima i nerešenom utakmicom sa FON-ovcima. Na početku, bilo nas je 16 na prvom treningu, da bi poslednje dve nedelje na treningu bilo po 22, odnosno 23 igrača. To je vrlo dobro s obzirom da je ovo na neki način novi sport koji je popularan, ali slabo razvijen, kaže Đurić. 

Kadet Đurić ističe da su studenti vrlo pozitivno reagovali na pojavu ragbija u Vojnoj akademiji. 
─ Na proleće očekujemo da se ekipi priključi još igrača.U planu je i poseta učenicima Vojne gimnazije, gde bi se održala prezentacija učenicima, kako iz teorijskog aspekta tako i praktično. Plan je da učenici treniraju sa studentima u Vojnoj akademiji i da bi, čim upišu Vojnu akademiju, već posedovali zavidno znanje o ragbiju i osposobili se za učestvovanje u ligi, dodaje Vojislav.

Do sada su odigrana tri kola lige. Ragbi tim Vojne akademije zabeležio je dva poraza i jedan nerešen ishod. Treba uzeti u obzir da su studenti Vojne akademije trenirali samo mesec dana i da su prvu utakmicu odigrali posle dve i po nedelje treniranja protiv igrača koji igraju nekoloko godina. 

U narednim mečevima Vojnu akademiju očekuju dve zaostale utakmice iz jesenjeg dela polusezone protiv Pravnog fakulteta i Saobraćajnog fakulteta. Ragbi ekipa nastavlja sa treninzima do odlaska studenata na semestralni raspust, a nastavlja nakon povratka studenata sa raspusta.


U pismu Vojnoj akademiji, sportski direktor Ragbi 13 federacije Srbije Jovan Vujošević pohvalio je napredak kadeta i iskazao očekivanje da će se naša vojna ragbi reprezentacija priključiti ostalim vojnim reprezentacijama i uzeti učešće na Svetskom vojnom prvenstvu u Ragbi 13, koje se održava 2013. godine u Velikoj Britaniji. Kako navodi Vujošević, Svetsko vojno prvenstvo nalazi se u strategiji i planu razvoja Ragbi 13 federacije Srbije. 

HorSeparator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
DIGITALNI REPOZITORIJUM DOKTORSKIH DISERTACIJA
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna