latinica | english
HorSeparator

Насловна / Јануар 2010 / ОБЕЛЕЖЕНА ШКОЛСКА СЛАВА У ВОЈНОЈ ГИМНАЗИЈИ

Јануар 2010
27. 01. 2010.   15:46:54

ОБЕЛЕЖЕНА ШКОЛСКА СЛАВА У ВОЈНОЈ ГИМНАЗИЈИ

Школска слава Свети Сава, данас је обележена на свечани начин у Војној гимназији у Београду. Славски колач исекли су директор Војне гимназије пуковник Милан Стевић и директорка Спортске гимназије Весна Муратовић Дробац уз благослов владике Атанасија Раките.
 
Свечаности су присуствовали државни секретар Министарства одбране Игор Јовичић, декан Војне академије пуковник Драгољуб Секуловић и бројни други гости. 

Владика Атанасије подсетио је присутне ученике, професоре и госте на значај Светога Саве као просветитеља и  духовног родитеља, и рекао да је данашња свечаност нека врста духовног постројавања пред нашим светитељима.

Први човек Војне гимназије истакао је:
- Не знам да ли игде постоји личност која је за свој народ учинила више од онога што је Свети Сава учинио за нас. Утемељио је државност, писменост, мирио народе на Балкану, надграђивао духовност.
 
Нагласивши да су на данашњој свечаности присутни представници војске, вере и просвете, пуковник Стевић је констатовао да се сигурно налазимо на путу Светог Саве.

Ово је већ четврти пут како се у Војној гимназији облежава слава, која, по речима пуковника Стевића, добро делује на све припаднике Војне гимназије, оплемењује, „јер смо са ликом и делима Светог Саве сви бољи“.
 
Оно по чему се издваја овогодишња слава јесте чињеница да се она обележава у сарадњи са Спортском гимназијом из Београда која се од прошле године налази у истој згради где је и Војна гимназија.
 
Након обреда сечења славског колача, гости су имали прилике да уживају у лепој приредби коју су заједно спремили ученици Војне и Спортске гимназије са својим професорима. 

Архива вести   2011 2010 2009  2008
ИНФОРМАЦИЈА О КОРИШЋЕЊУ ПЛАТФОРМЕ ЗА УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ
ДИГИТАЛНИ РЕПОЗИТОРИЈУМ ДОКТОРСКИХ ДИСЕРТАЦИЈА
Претраживање Јануар 2010
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна