ћирилица | english
HorSeparator

Naslovna / Odnosi s javnošću / Odnosi s medijima / Arhiva vesti / Januar 2010 / OBELEŽENA ŠKOLSKA SLAVA U VOJNOJ GIMNAZIJI

Januar 2010
27. 01. 2010.   15:46:54

OBELEŽENA ŠKOLSKA SLAVA U VOJNOJ GIMNAZIJI

Školska slava Sveti Sava, danas je obeležena na svečani način u Vojnoj gimnaziji u Beogradu. Slavski kolač isekli su direktor Vojne gimnazije pukovnik Milan Stević i direktorka Sportske gimnazije Vesna Muratović Drobac uz blagoslov vladike Atanasija Rakite.
 
Svečanosti su prisustvovali državni sekretar Ministarstva odbrane Igor Jovičić, dekan Vojne akademije pukovnik Dragoljub Sekulović i brojni drugi gosti. 

Vladika Atanasije podsetio je prisutne učenike, profesore i goste na značaj Svetoga Save kao prosvetitelja i  duhovnog roditelja, i rekao da je današnja svečanost neka vrsta duhovnog postrojavanja pred našim svetiteljima.

Prvi čovek Vojne gimnazije istakao je:
- Ne znam da li igde postoji ličnost koja je za svoj narod učinila više od onoga što je Sveti Sava učinio za nas. Utemeljio je državnost, pismenost, mirio narode na Balkanu, nadgrađivao duhovnost.
 
Naglasivši da su na današnjoj svečanosti prisutni predstavnici vojske, vere i prosvete, pukovnik Stević je konstatovao da se sigurno nalazimo na putu Svetog Save.

Ovo je već četvrti put kako se u Vojnoj gimnaziji obležava slava, koja, po rečima pukovnika Stevića, dobro deluje na sve pripadnike Vojne gimnazije, oplemenjuje, „jer smo sa likom i delima Svetog Save svi bolji“.
 
Ono po čemu se izdvaja ovogodišnja slava jeste činjenica da se ona obeležava u saradnji sa Sportskom gimnazijom iz Beograda koja se od prošle godine nalazi u istoj zgradi gde je i Vojna gimnazija.
 
Nakon obreda sečenja slavskog kolača, gosti su imali prilike da uživaju u lepoj priredbi koju su zajedno spremili učenici Vojne i Sportske gimnazije sa svojim profesorima. 

Arhiva vesti   2011 2010 2009 2008
Center Separator
Center Separator
VOJNA AKADEMIJA
Pavla Jurišića Šturma 33, 11000 Beograd
Tel: 011/3603-247, 011/3603-331; Faks: 011/3005-190
E-pošta: office@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna