ћирилица | english
HorSeparator

Naslovna / Odnosi s javnošću / Aktuelnosti / Arhiva aktuelnosti / Aktuelnosti 2010 / SARADNjA SA MO K. NORVEŠKE U VEZI SA UČENjEM NA DALjINU

Aktuelnosti 2010
29. 01. 2010.   14:45:26

SARADNjA SA MO K. NORVEŠKE U VEZI SA UČENjEM NA DALjINU

Danas je završena višednevna poseta radnog tima Koledža odbrane Kraljevine Norveške Vojnoj akademiji, koja je realizovana sa ciljem potvrđivanja i finalizacije plana realizacije projekta „Učenje na daljinu u okviru MO RS i VS“. Nosilac realizacije projekta je Centar za simulacije i učenje na daljinu VA.

Načelnik Vojne akademije, brigadni general dr Mladen Vuruna pozdravio je delegaciju koju su činili major Atle Svendsen iz Koledža odbrane Kraljevine Norveške i direktor Džeferson instituta, Aron Presnal, naglasivši izuzetan značaj ovog projekta.

Jedan od zaključaka diskusije radnih timova bila je inicijativa za donošenje regulativa u oblasti učenja na daljinu, zatim definisanje potrebnih investicija za obezbeđivanje hardverske infrastrukture i drugih potreba, kao i pružanje intelektualne i stručne pomoći u ovoj oblasti. 
 
Projekat učenja na daljinu namenjen je pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i obezbeđuje stvaranje jednakih mogućnosti za njihovo stručno usavršavanje tokom čitavog radnog veka. Višegodišnji rad na realizaciji ovog projekta, konačno je krunisan dogovorom o pružanju pomoći i međusobnoj saradnji Ministarstva odbrane Kraljevine Norveške i Ministarstva odbrane Republike Srbije uz saradnju Džeferson instituta. 

Stručne razgovore, koji su trajali u periodu od 25. do 29. 01. 2010. godine, u ime Vojne akademije vodili su potpukovnik dr Goran Šimić iz Katedre vojnih elektronskih sistema i major dr Zoran Jeremić iz Centra za simulacije i učenje na daljinu Vojne akademije.

MO R. Srbije i MO K. Norveške potpisaće 12. februara 2010. godine bilateralni sporazum o međusobnoj saradnji za tekuću godinu, u okviru kojeg će biti definisani osnovni aspekti saradnje na projektu učenja na daljinu. Nakon potpisivanja ovog sporazuma zvanično će otpočeti realizacija projekta učenja na daljinu u Ministarstvu odbrane Republike Srbije, uz podršku Ministarstva odbrane Kraljevine Norveške. 

Projekat će trajati dve godine, nakon čega će MO Republike Srbije preuzeti dalju obavezu realizacije i finansiranja projekta.


Arhiva vesti   2011 2010 2009 2008
Center Separator
Center Separator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
Pretraživanje Aktuelnosti 2010
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna