latinica | english
HorSeparator

Насловна / Јануар 2010 / ЗАВРШЕН КУРС ПОЗНАВАЊА ПРОГРАМСКОГ ПАКЕТА 'PRO/ENGINEER'

Јануар 2010
29. 01. 2010.   15:45:40

ЗАВРШЕН КУРС ПОЗНАВАЊА ПРОГРАМСКОГ ПАКЕТА 'PRO/ENGINEER'

На Катедри војних машинских система ВА завршен је курс из познавања програмског пакета ''Pro/Engineer'', који је за припаднике ВА реализовао инжењер Александар Мандић из предузећа ''CAD Professional''.

Курс је реализован у просторијама Војнотехничког института, а похађало га је 10 наставника и сарадника Катедре војних машинских система и Катедре природно-математичких и техничких наука. Сертификате о познавању Pro/Engineer програма полазницима доделио је руководилац последипломских студија пуковник доц. др Ненад Димитријевић у име декана ВА.

– Свесни смо да је примена савремених рачунарских технологија у машинској техници незаобилазан предуслов развоја и стварања услова за реализацију истраживања, истакао је начелник Катедре војних машинских система пуковник проф. др Љубиша Танчић.

Према речима начелника Катедре пуковника проф. др Љубише Танчића студенти свих нивоа студија имају моћан алат који ће им омогућити да, уз лабораторијске капацитете којима располажу Војна академија и систем одбране, имају услове за стицање знања који су једнаки, а можда и бољи него на сличним факултетима у земљи.

Софтверски пакет Pro/Engineer омогућава реализацију истраживања у домену анализе структуре машинских система, стварања услова за истраживања струјних феномена у области наоружања и ваздухопловства, замора материјала, симулације сложених машинских система и симулације обрадних процеса. Његова примена је могућа на свим нивоима студија у Војној академији.


Архива вести   2011 2010 2009  2008
ИНФОРМАЦИЈА О КОРИШЋЕЊУ ПЛАТФОРМЕ ЗА УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ
ДИГИТАЛНИ РЕПОЗИТОРИЈУМ ДОКТОРСКИХ ДИСЕРТАЦИЈА
Претраживање Јануар 2010
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна