29. 01. 2010.
ЗАВРШЕН КУРС ПОЗНАВАЊА ПРОГРАМСКОГ ПАКЕТА 'PRO/ENGINEER'

На Катедри војних машинских система ВА завршен је курс из познавања програмског пакета ''Pro/Engineer'', који је за припаднике ВА реализовао инжењер Александар Мандић из предузећа ''CAD Professional''.

Курс је реализован у просторијама Војнотехничког института, а похађало га је 10 наставника и сарадника Катедре војних машинских система и Катедре природно-математичких и техничких наука. Сертификате о познавању Pro/Engineer програма полазницима доделио је руководилац последипломских студија пуковник доц. др Ненад Димитријевић у име декана ВА.

– Свесни смо да је примена савремених рачунарских технологија у машинској техници незаобилазан предуслов развоја и стварања услова за реализацију истраживања, истакао је начелник Катедре војних машинских система пуковник проф. др Љубиша Танчић.

Према речима начелника Катедре пуковника проф. др Љубише Танчића студенти свих нивоа студија имају моћан алат који ће им омогућити да, уз лабораторијске капацитете којима располажу Војна академија и систем одбране, имају услове за стицање знања који су једнаки, а можда и бољи него на сличним факултетима у земљи.

Софтверски пакет Pro/Engineer омогућава реализацију истраживања у домену анализе структуре машинских система, стварања услова за истраживања струјних феномена у области наоружања и ваздухопловства, замора материјала, симулације сложених машинских система и симулације обрадних процеса. Његова примена је могућа на свим нивоима студија у Војној академији.

ВОЈНА АКАДЕМИЈА - Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190; Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
copyright © Војна академија Београд / сва права задржана
дозволу за употребу материјала објављених на сајту тражите преко е-адресе: office@va.mod.gov.rs