latinica | english
HorSeparator

Насловна / Март 2010 / ПРИЗНАЊА ПОВОДОМ ДАНА ВОЈНЕ АКАДЕМИЈЕ

Март 2010
19. 03. 2010.   13:18:40

ПРИЗНАЊА ПОВОДОМ ДАНА ВОЈНЕ АКАДЕМИЈЕ

Поводом Дана Војне академије - 18. марта и 160 година војног школства уручена су признања докторима и магистрима који су своје дисертације и магистарске радове одбранили у тој научној и образовној установи између два празника.

Честитајући празник свим припадницима највеће војнообразовне установе у земљи, начелник Војне академије бригадни генерал др Младен Вуруна нагласио је да је традиција војног школства дуга 160 година реткост и у светским оквирима.

- Из једне мале школе основане у оквиру фабрике у Крагујевцу, која је основана пре 160 година, прерасли смо у институцију која има капацитете и ресурсе за врхунску наставу, која гарантује најбоље обучавање кадета, будућих официра, за све три мисије Војске Србије – истакао је генерал Вуруна.

- Није довољно чекати будућност, већ је потребно кретати се ка њој. Зато у периоду који је пред нама следи завршетак и учвршћивање процеса реформе. Сви задаци који су пред нама у функцији су најважнијег задататка свих нас – професионализације Војске Србије. Она подразумева не само запошљавање људи који ће бити војници, већ и обуку кадета који ће једног дана стати пред строј професионалних војника.

Међу будућим циљевима, начелник Војне академије навео је и реорганизацију Школе националне одбране и формирање Универзитета одбране. Генерал Вуруна рекао је да су резултати Војне академије производ дугогодишњег рада и захвалио је њеним садашњим и претходним припадницима, пратећој логистици, кадетима и ученицима Војне гимназије, као и полазницима Школе националне одбране на раду и угледу који су генерацијама градили.

Начелник Војне академије уручио је признања шесторици доктора наука и осморици магистара који су своје дисертације и радове одбранили у протеклом периоду.

Свечаност и доделу признања увеличао је Хор студената Војне академије који је извео химну “Боже правде” као и млада уметница, студеткиња Музичке академије која је извела песму “Полетеше птице ластавице”.


Архива вести   2011 2010 2009  2008
Претраживање Март 2010
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна