ћирилица | english
HorSeparator

Naslovna / Mart 2010 / PRIZNANjA POVODOM DANA VOJNE AKADEMIJE

Mart 2010
19. 03. 2010.   13:18:40

PRIZNANjA POVODOM DANA VOJNE AKADEMIJE

Povodom Dana Vojne akademije - 18. marta i 160 godina vojnog školstva uručena su priznanja doktorima i magistrima koji su svoje disertacije i magistarske radove odbranili u toj naučnoj i obrazovnoj ustanovi između dva praznika.

Čestitajući praznik svim pripadnicima najveće vojnoobrazovne ustanove u zemlji, načelnik Vojne akademije brigadni general dr Mladen Vuruna naglasio je da je tradicija vojnog školstva duga 160 godina retkost i u svetskim okvirima.

- Iz jedne male škole osnovane u okviru fabrike u Kragujevcu, koja je osnovana pre 160 godina, prerasli smo u instituciju koja ima kapacitete i resurse za vrhunsku nastavu, koja garantuje najbolje obučavanje kadeta, budućih oficira, za sve tri misije Vojske Srbije – istakao je general Vuruna.

- Nije dovoljno čekati budućnost, već je potrebno kretati se ka njoj. Zato u periodu koji je pred nama sledi završetak i učvršćivanje procesa reforme. Svi zadaci koji su pred nama u funkciji su najvažnijeg zadatatka svih nas – profesionalizacije Vojske Srbije. Ona podrazumeva ne samo zapošljavanje ljudi koji će biti vojnici, već i obuku kadeta koji će jednog dana stati pred stroj profesionalnih vojnika.

Među budućim ciljevima, načelnik Vojne akademije naveo je i reorganizaciju Škole nacionalne odbrane i formiranje Univerziteta odbrane. General Vuruna rekao je da su rezultati Vojne akademije proizvod dugogodišnjeg rada i zahvalio je njenim sadašnjim i prethodnim pripadnicima, pratećoj logistici, kadetima i učenicima Vojne gimnazije, kao i polaznicima Škole nacionalne odbrane na radu i ugledu koji su generacijama gradili.

Načelnik Vojne akademije uručio je priznanja šestorici doktora nauka i osmorici magistara koji su svoje disertacije i radove odbranili u proteklom periodu.

Svečanost i dodelu priznanja uveličao je Hor studenata Vojne akademije koji je izveo himnu “Bože pravde” kao i mlada umetnica, studetkinja Muzičke akademije koja je izvela pesmu “Poleteše ptice lastavice”.


Arhiva vesti   2011 2010 2009 2008
Center Separator
Center Separator
Pretraživanje Mart 2010
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-247, 011/3603-331; Faks: 011/3005-190
E-pošta: office@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna