latinica | english
HorSeparator

Насловна / Односи с јавношћу / Актуелности / Архива актуелности / Актуелности 2010 / САРАДЊА У ОБЛАСТИ ОБУКЕ СА ГЕНЕРАЛШТАБОМ РЕПУБЛИКЕ ТУРСКЕ

Актуелности 2010
08. 04. 2010.   14:08:03

САРАДЊА У ОБЛАСТИ ОБУКЕ СА ГЕНЕРАЛШТАБОМ РЕПУБЛИКЕ ТУРСКЕ

Данас је у Војној академији потписан Споразум о сарадњи у области обуке између Министарства одбране Републике Србије и Генералштаба Републике Турске. Споразум су потписали начелник Управе за обуку и доктрину (Ј-7) ГШ ВС, генерал-мајор Петар Ћорнаков и начелник за операције Генералштаба Војске Р. Турске генерал-поптуковник Мехмет Ероз.

- Овај споразум обезбеђује оквир сарадње и услове за успостављање односа партнерства у којима подржавамо једни друге и на обострану корист, изјавио је генерал Ћорнаков.

- Војни споразуми су значајни јер увек помажу у побољшавању односа две земље, изјавио је генерал Ероз. Он је додао још да му је посебно драго што се сарадња двеју Војних академија развија.  

Генерал Вуруна је пожелео добродошлицу представницима Р. Турске и изразио захвалност што се овако значајан споразум потписује управо у Војној академији.

Споразум о сарадњи у области обуке подразумева војне посете представника обе Војске, школовање на свим нивоима образовања, професионалну и практичну обуку у центрима за обуку у земљама потписницама, размену инструктора, саветника и узајамну помоћ у циљу унапређења помоћних средстава за обуку и школског материјала.

Потписивању споразума присуствовали су амбасадор Р. Турске у Србији, господин Суха Умар, изасланик одбране Р. Турске, пуковник Бурхан Акта, декан Војне академије, пуковник Драгољуб Секуловић са сарадницима.

Архива вести   2011 2010 2009  2008
ИНФОРМАЦИЈА О КОРИШЋЕЊУ ПЛАТФОРМЕ ЗА УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ
ДИГИТАЛНИ РЕПОЗИТОРИЈУМ ДОКТОРСКИХ ДИСЕРТАЦИЈА
Претраживање Актуелности 2010
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна