ћирилица | english
HorSeparator

Naslovna / Odnosi s javnošću / Aktuelnosti / Arhiva aktuelnosti / Aktuelnosti 2010 / SARADNjA U OBLASTI OBUKE SA GENERALŠTABOM REPUBLIKE TURSKE

Aktuelnosti 2010
08. 04. 2010.   14:08:03

SARADNjA U OBLASTI OBUKE SA GENERALŠTABOM REPUBLIKE TURSKE

Danas je u Vojnoj akademiji potpisan Sporazum o saradnji u oblasti obuke između Ministarstva odbrane Republike Srbije i Generalštaba Republike Turske. Sporazum su potpisali načelnik Uprave za obuku i doktrinu (J-7) GŠ VS, general-major Petar Ćornakov i načelnik za operacije Generalštaba Vojske R. Turske general-poptukovnik Mehmet Eroz.

- Ovaj sporazum obezbeđuje okvir saradnje i uslove za uspostavljanje odnosa partnerstva u kojima podržavamo jedni druge i na obostranu korist, izjavio je general Ćornakov.

- Vojni sporazumi su značajni jer uvek pomažu u poboljšavanju odnosa dve zemlje, izjavio je general Eroz. On je dodao još da mu je posebno drago što se saradnja dveju Vojnih akademija razvija.  

General Vuruna je poželeo dobrodošlicu predstavnicima R. Turske i izrazio zahvalnost što se ovako značajan sporazum potpisuje upravo u Vojnoj akademiji.

Sporazum o saradnji u oblasti obuke podrazumeva vojne posete predstavnika obe Vojske, školovanje na svim nivoima obrazovanja, profesionalnu i praktičnu obuku u centrima za obuku u zemljama potpisnicama, razmenu instruktora, savetnika i uzajamnu pomoć u cilju unapređenja pomoćnih sredstava za obuku i školskog materijala.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su ambasador R. Turske u Srbiji, gospodin Suha Umar, izaslanik odbrane R. Turske, pukovnik Burhan Akta, dekan Vojne akademije, pukovnik Dragoljub Sekulović sa saradnicima.

Arhiva vesti   2011 2010 2009 2008
Center Separator
Center Separator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
Pretraživanje Aktuelnosti 2010
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna