09. 04. 2010.
ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ХУМАНИТАРНОГ ПРАВА У САН РЕМУ

Кадети Војне академије учествовали су у марту на Међунарондом такмичењу из хуматнитарног права, које се већ дуже време одржава у Сан Рему,  Република Италија.

Ове године нашу земљу су представљали, кадет Милош Рашић, кадеткиње Ивана Јеринић  и  Јелена Мијић у пратњи ментора дипломираног правника  потпуковника Александра Гавриловића.

Такмичење је трајало 4 дана, учествовало је око педесетак екипа из петнаест различитик земаља. Наша екипа је по доласку у Сан Ремо била распоређена у нове тимове у којој се морао налазити барем један члан чији је матерњи језик енглески, због равноправности, јер се такмичење одвијало на енглеском језику.

Учешћем у такмичењу наша екипа је стекла нова искуства у примени хуманитарног права као и успостављању нових контаката са осталим учестницима страних академија.

Коментари чланова наше екипе су били позитивни и сматрају да се таква, међународна такмичења, могу чешће одржавати чак и из других стручних предмета, јер је размена искустава врло битна због посла којим ћемо се бавити.

Александра Илић, кадет 2. године - војноелектронско инжењерство

ВОЈНА АКАДЕМИЈА - Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190; Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
copyright © Војна академија Београд / сва права задржана
дозволу за употребу материјала објављених на сајту тражите преко е-адресе: kancelarija@va.mod.gov.rs