16. 04. 2010.
ВИСОКО ОБРАЗОВАЊЕ - УНИВЕРЗИТЕТ, предавање др Слободана Јауковића

Помоћник министра просвете за високо образовање др Слободан Јауковић одржао је данас предавање у Војној академији на тему ''Високо образовање-универзитет''. Цитирајући Аристотела да ''Сви људи теже знању'', др Јауковић је започео своје предавање пред пуним амфитеатром.

Универзитет то је чувар слободе истине, нагласио је др Јауковић, објашњавајући значај и карактеристике универзитета, пре свега његове аутономије, у смислу законске саморегулације.

Начелник Војне академије, бригадни генерал др Младен Вуруна захвалио се др Јауковићу истакавши да је предавање разјаснило нека питања која су важна у процесу акредитације Војне академије и формирања Војног универзитета.

На питање да ли ће специфичности Војне академије бити уважене у новом закону по питању аутономије универзитета, др Јауковић је рекао да ће министарство сагледати све чињенице и специфичности наше високо образовне институције. 

Предавању су, поред  бројних професора и кадета, присуствовали и декан ВА пуковник др Драгољуб Секуловић, продекан ВА, пуковник др Бобан Ђоровић са сарадницима.

ВОЈНА АКАДЕМИЈА - Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190; Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
copyright © Војна академија Београд / сва права задржана
дозволу за употребу материјала објављених на сајту тражите преко е-адресе: kancelarija@va.mod.gov.rs