23. 04. 2010.
1. КОЛО КУПА ДРЖАВЕ МАЛОКАЛИБАРСКИМ ПИШТОЉЕМ СЛОБОДНОГ ИЗБОРА

За викенд, 10. априла 2010. године на стрелишту у Новом Саду  одржано је 1. коло купа ССС у гађању из малокалибарског пиштоља  слободног избора ''А'' програм (међународни) у категоријама јуниори и сениори. Стрељачки клуб ''Академац'' је у овој дисциплини имао своја три представника која су први пут, у животу своме младоме, пуцали ову дисциплину.

На 1 колу купа ССС је у овој дисциплини учествовао 21 стрелац из 10 клубова. Пуцало се на електронским метама SIUS ASCOR. Ова дисциплина рачуна се као најтежа дисциплина у категорији стрељаштва пиштољем. Наиме Пуца се неограничен број пробних метака и 60 метака за меч и то све заједно у времену од 105 минута. Тежина пиштоља је 1,4 кг па кад се пиштољ подигне једном руком најмање 70 пута то значи да стрелац за време такмичења подигне 98 килограма.
Време је било изузетно хладно а дувао је и ветар тако да резултати још нису на оном очекиваном нивоу.

На такмичењу у Новом Саду, стрелци СК ''Академац'' (мај. Нововић Жељко, кап. Милановић Слободан, заст. Мудринић Саша) у пиштољу узели су једну бронзану медаљу у појединачној конкуренцији. На колима купа ССС наиме нема екипних проглашења и пласмана.

Појединачни пласман 3. место  Мудринић Саша који је у основном делу ''убио'' 535 кругова, Милановић 12. место са  497 кругова и Нововић 15. место са 486 кругова.

Пошто првих осам по резултату улази у финале пуца се још додатних десет метака али се сада пуца један по један метак за време од 75 секунди. Оцена метака је у децималама који се додаје на основни резултат и на крају се врши рангирање стрелаца према збиру из основног и финалног дела. Мудринић је има у финалу резултат од 91,2 а свеукупно 626,2 круга што је донело бронзану славу њему и СК ''Академац''

Овенчани медаљом вратили су се на своја радна места и са још вечим еланом се припремају за 2. Коло Купа Стрељачког савеза Србије које ће се одржати 15. и 16. маја такође у Новом Саду

Председник СК ''Академац''
пук. мр Митја Гргић

ВОЈНА АКАДЕМИЈА - Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190; Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
copyright © Војна академија Београд / сва права задржана
дозволу за употребу материјала објављених на сајту тражите преко е-адресе: kancelarija@va.mod.gov.rs