30. 04. 2010.
ПОСЕТА МУФТИЈЕ СРБИЈАНСКОГ МУХАМЕДА ЈУСУФСПАХИЋА ВОЈНОЈ АКАДЕМИЈИ

Данас је Војну академију посетио муфтија србијански Мухамед еф. Јусуфспахић, кога је дочекао бртигадни генерал Младен Вуруна. Начелник Војне академије захвалио је на посети Мухамеду еф. Јусуфспахићу и пожелео добродошлицу уз искрену жељу да се сарадња настави.
 
Након карћег излагања о облицима школовања кадета на Војној академији, као и могућностима стицања међународно признатих сертификата из области страних језика и познавања рада на рачунару, популарним предавањима и разним ваннаставним активностима који кадетима дају широк дојапазон знања за почетне дужности у будућем раду, начелник Војне академије предложио је и могућност остваривања сарадње са Исламском верском заједницом Србије.
 
Муфтија србијански Мухамед еф. Јусуфспахић захвалио је на добродошлици и са великим задовољством истакао да је улога Војне академије у образовању и васпитању ученика и кадета веома значајна за Р. Србију и да рад једне такве установу треба подржавати и унапређивати до највиших стандарда.
 
На крају су закључили да ће посету учврстити потписивањем споразума о сарадњи који ће омогућити организацију популарних тематских предавања и трибина из различитих области за кадете и слушаоце Војне академије, као и ученике Војне гимназије.

ВОЈНА АКАДЕМИЈА - Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190; Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
copyright © Војна академија Београд / сва права задржана
дозволу за употребу материјала објављених на сајту тражите преко е-адресе: kancelarija@va.mod.gov.rs