ћирилица | english
HorSeparator

Naslovna / Odnosi s javnošću / Aktuelnosti / Arhiva aktuelnosti / Aktuelnosti 2010 / PRVA POKAZNA VEŽBA U CENTRU ZA SIMULACIJE I UČENjE NA DALjINU

Aktuelnosti 2010
02. 06. 2010.   17:28:43

PRVA POKAZNA VEŽBA U CENTRU ZA SIMULACIJE I UČENjE NA DALjINU

Načelnik Komandnoštabnog usavršavanja oružanih snaga Republike Francuske brigadni general Žan-Lik Fridling posetio je danas Vojnu akademiju i prisustvovao prvoj pokaznoj vežbi u Centru za simulacije i učenje na daljinu.

Načelnik Vojne akademije brigadni general dr Mladen Vuruna istakao je veliki značaj formiranja Centra za simulacije ne samo za Akademiju, već i za Vojsku Srbije.
–Iako do sada nismo imali prilike da se susretnemo sa ovakvim sistemom simulacija, uveren sam da će Centar podići nivo obrazovanja i uvežbanosti oficira u celokupnoj Vojsci Srbije, dodao je general Vuruna.

Zahvalivši na prijemu, general Fridling je izrazio želju da se bolje upozna sa objedinjenim intervidovskim sistemom vojnog obrazovanja Republike Srbije.
- Smatram da imamo šta da naučimo jedni od drugih, posebno zbog toga što i nama predstoji reforma našeg obrazovnog sistema u smeru grupisanja i intervidovske organizacije, rekao je general Fridling.

Pored generala Fridlinga, delegaciju oružanih snaga Republike Francuske činili su potukovnik Lionel Ervije, načelnik ''JANUS'' centra pri KŠU oružanih snaga Republike Francuske i izaslanik odbrane Republike Francuske u Beogradu pukovnik Paskal Art.

- Ministarstvo odbrane Republike Francuske doniralo je Vojnoj akademiji softverski paket ''JANUS'' uz neophodnu obuku kadra zahvaljujući čemu je omogućeno formiranje simulacionog dela Centra, istakao je potpukovnik dr Goran Šimić, načelnik Centra za simulacije i učenje na daljinu.

Vežba kojoj je danas prisustvovala delegacija OS Republike Francske, predstavlja razrađenu simulaciju scenarija za završnu vežbu kadeta Vojne akademije ''Diplomac 2010'' i prva je vežba koja se održava u Centru za simulacije i učenje na daljinu Vojne akademije.

Vežbu je realizovalo preko 30 igrača, među kojima su bili oficiri 56. klase Komandnoštabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane i kadeti završne godine Vojne akademije u ulogama komandanata bataljona, komandira četa i vodova, kao i podoficiri i vojni službenici u ulogama operatora. Direktor vežbe bio je pukovnik Velimir Kevac, a pripremu izvođenje i realizaciju vežbe pomogle su starešine oružanih snaga Republike Francuske.


Arhiva vesti   2011 2010 2009 2008
Center Separator
Galerija vesti
Francuska delegacija 2. jun 2010.godine  Francuska delegacija 2. jun 2010.godine  Francuska delegacija 2. jun 2010.godine  Francuska delegacija 2. jun 2010.godine  Francuska delegacija 2. jun 2010.godine  Francuska delegacija 2. jun 2010.godine  Francuska delegacija 2. jun 2010.godine  Francuska delegacija 2. jun 2010.godine  Francuska delegacija 2. jun 2010.godine  Francuska delegacija 2. jun 2010.godine  Francuska delegacija 2. jun 2010.godine 
Center Separator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
Pretraživanje Aktuelnosti 2010
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna