04. 06. 2010.
ПОСЕТА ГЕНЕРАЛНОГ СЕКРЕТАРА МО КРАЉЕВИНЕ НОРВЕШКЕ

Делегација МО Краљевине Норвешке боравила је 2. јуна 2010. године у посети Војној академији. Унапређење сарадње у области учења на даљину била је тема разговора са Норвешком делегацијом, коју је предводио Генерални секретар Министарства одбране Краљевине Норвешке Ерик Лунд-Исаксен.

Представљајући Војну академију, бригадни генерал др Младен Вуруна истакао је два правца развоја у будућности, формирање Универзитета одбране и регионални приступ:
- Пројекат учења на даљину представљаће једно од базних полазишта у регионалном приступу  развоја Војне академије у будућности. Новим образовним пројектима попут симулација и учења на даљину, успоставићемо континуирано усавршавање професионалног војног кадра, изјавио је генерал Вуруна. Он је истакао значај трилатералног споразума Велика Британија-Србија-Норвешка којим ће бити зокружен пројекат реформе војног образовања.

- Верујем да ће нови образовни систем представљати чврсту везу између младе популације која жели у Војску и саме Војске, изјавио је Генерални секретар МО Краљевине Норвешке Ерик Лунд-Исаксен. Он је додао да је задовољан досадашњим напретком у развоју система за учење на даљину и да верује да ће се систем користити за свакодневни развој образовања у Војсци.

Мајор др Зоран Јеремић, координатор пројекта за учење на даљину, представио је гостима динамику увођења учења на даљину у Војној академији. Објашњавајући фазе и рокове успостављања система учења на даљину, мајор Јеремић је истакао да је крајем ове године планирано његово пуштање у рад.
– Премда немају сви у Војсци Србије подједнаке могућности да се школују из одређених области, жеља нам је да им овим пројектом омогућимо учење, примера ради страног језика или међународног хуманитарног права, са радног места или од куће, додао је мајор Јеремић.

Успостављање система учења на даљину у Војној академији помогло је Министарство одбране Краљевине Норвешке донацијом опреме и обуком кадра.

Поред секретара Исаксена, делегацију МО Краљевине Норвешке чинили су виши саветник у Норвешком МО Стијен Јансен и изасланик одбране Краљевине Норвешке у Србији потпуковник Терије Хаверстад.

Галерија вести
Норвешка делегација 2. јун 2010.године Норвешка делегација 2. јун 2010.године Норвешка делегација 2. јун 2010.године Норвешка делегација 2. јун 2010.године Норвешка делегација 2. јун 2010.године Норвешка делегација 2. јун 2010.године Норвешка делегација 2. јун 2010.године Норвешка делегација 2. јун 2010.године Норвешка делегација 2. јун 2010.године Норвешка делегација 2. јун 2010.године Норвешка делегација 2. јун 2010.године 
ВОЈНА АКАДЕМИЈА - Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190; Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
copyright © Војна академија Београд / сва права задржана
дозволу за употребу материјала објављених на сајту тражите преко е-адресе: kancelarija@va.mod.gov.rs