ћирилица | english
HorSeparator

Naslovna / Odnosi s javnošću / Aktuelnosti / Arhiva aktuelnosti / Aktuelnosti 2010 / POSETA GENERALNOG SEKRETARA MO KRALjEVINE NORVEŠKE

Aktuelnosti 2010
04. 06. 2010.   15:41:27

POSETA GENERALNOG SEKRETARA MO KRALjEVINE NORVEŠKE

Delegacija MO Kraljevine Norveške boravila je 2. juna 2010. godine u poseti Vojnoj akademiji. Unapređenje saradnje u oblasti učenja na daljinu bila je tema razgovora sa Norveškom delegacijom, koju je predvodio Generalni sekretar Ministarstva odbrane Kraljevine Norveške Erik Lund-Isaksen.

Predstavljajući Vojnu akademiju, brigadni general dr Mladen Vuruna istakao je dva pravca razvoja u budućnosti, formiranje Univerziteta odbrane i regionalni pristup:
- Projekat učenja na daljinu predstavljaće jedno od baznih polazišta u regionalnom pristupu  razvoja Vojne akademije u budućnosti. Novim obrazovnim projektima poput simulacija i učenja na daljinu, uspostavićemo kontinuirano usavršavanje profesionalnog vojnog kadra, izjavio je general Vuruna. On je istakao značaj trilateralnog sporazuma Velika Britanija-Srbija-Norveška kojim će biti zokružen projekat reforme vojnog obrazovanja.

- Verujem da će novi obrazovni sistem predstavljati čvrstu vezu između mlade populacije koja želi u Vojsku i same Vojske, izjavio je Generalni sekretar MO Kraljevine Norveške Erik Lund-Isaksen. On je dodao da je zadovoljan dosadašnjim napretkom u razvoju sistema za učenje na daljinu i da veruje da će se sistem koristiti za svakodnevni razvoj obrazovanja u Vojsci.

Major dr Zoran Jeremić, koordinator projekta za učenje na daljinu, predstavio je gostima dinamiku uvođenja učenja na daljinu u Vojnoj akademiji. Objašnjavajući faze i rokove uspostavljanja sistema učenja na daljinu, major Jeremić je istakao da je krajem ove godine planirano njegovo puštanje u rad.
– Premda nemaju svi u Vojsci Srbije podjednake mogućnosti da se školuju iz određenih oblasti, želja nam je da im ovim projektom omogućimo učenje, primera radi stranog jezika ili međunarodnog humanitarnog prava, sa radnog mesta ili od kuće, dodao je major Jeremić.

Uspostavljanje sistema učenja na daljinu u Vojnoj akademiji pomoglo je Ministarstvo odbrane Kraljevine Norveške donacijom opreme i obukom kadra.

Pored sekretara Isaksena, delegaciju MO Kraljevine Norveške činili su viši savetnik u Norveškom MO Stijen Jansen i izaslanik odbrane Kraljevine Norveške u Srbiji potpukovnik Terije Haverstad.


Arhiva vesti   2011 2010 2009 2008
Center Separator
Galerija vesti
Norveška delegacija 2. jun 2010.godine  Norveška delegacija 2. jun 2010.godine  Norveška delegacija 2. jun 2010.godine  Norveška delegacija 2. jun 2010.godine  Norveška delegacija 2. jun 2010.godine  Norveška delegacija 2. jun 2010.godine  Norveška delegacija 2. jun 2010.godine  Norveška delegacija 2. jun 2010.godine  Norveška delegacija 2. jun 2010.godine  Norveška delegacija 2. jun 2010.godine  Norveška delegacija 2. jun 2010.godine 
Center Separator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
Pretraživanje Aktuelnosti 2010
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna