ћирилица | english
HorSeparator

Naslovna / Odnosi s javnošću / Aktuelnosti / Arhiva aktuelnosti / Aktuelnosti 2010 / NOVA KLASA MATURANATA VOJNE GIMNAZIJE

Aktuelnosti 2010
08. 06. 2010.   12:49:45

NOVA KLASA MATURANATA VOJNE GIMNAZIJE

Učenici 34. klase Vojne gimnazije danas su zvanično završili četvorogodišnje školovanje. Svečanosti su prisutvovali: načelnik Vojne akademije brigadni general Mladen Vuruna, vladika hvostanski Atanasije, rukovodvtvo Vojne gimnazije te roditelji i rodbina maturanata. Prva trojica u rangu: Pavle Dugalić, Aleksandar Borovčanin i Stefan Slavković, svi sa prosekom 5,00, nagrađeni su ručnim satovima sa posvetom. Učenik generacije Pavle Dugalić, dobio je i tradicionalnu nagradu fonda „potporučnik Borko Nikitović“.


Brigadni general Mladen Vuruna rekao je da su maturanti pre četiri godine bili lepo vaspitana i dobro obrazovana deca, a da su danas ponos svoje škole i svojih roditelja. General Vuruna je izrazio uverenje da će oni jednog dana biti sjajni oficiri i da će neki od njih, sasvim sigurno, dosegnuti do najodgovornijih dužnosti u sistemu odbrane. On je istakao da će oni svoja elegantna civila odela uskoro zameniti uniformama, da će školu u kojoj je „znanje oružje“ zameniti onom „kojoj je čast imovina“.

Načelnik Vojne gimnazije pukovnik Milan Stević čestitao je roditeljima učenika naglasivši da je njihov doprinos današnjem uspehu nemerljiv. Stević je podsetio na složen, naporan i lep četvorogodišnji proces školovanja i na sve izazove sa kojima se 34. klasa susretala. On je sa ponosom istakao da se danas obraća „zrelim, mladim ljudima, koji su primer svojoj generaciji“.

Otac tragično nastradalog potporučnika Borka Nikitovića i predstvnik istoimenog fonda koji svake godine tradicionalno nagrađuje najbolje u klasi Vojne gimnazije i Vojne akademije, Ljubomir Nikitović, rekao je budućim kadetima i oficirima da su izabrali častan poziv i da treba da očuvaju slobodu i mir koje su prethodne generacije teško stekle. On je poručio mladićima, da pored profesionalnog uspeha grade i porodice i na taj se način ostavre i kao oficiri i kao ljudi.

Najbolji učenik u generaciji Pavle Dugalić zahvalio je starešinama i profesorima podsetivši da su njegovu klasu vaspitavali i učili da poštuju istoriju srpskog naroda i dela ljudi koji su dali svoje živote u borbi za slobodu. Pavle je naglasio da je njegova klasa sazrevala brzo i da je usled toga izgubila jedan deo bezbrižne mladosti, što je, prema njegovim rečima, itekako vredelo. On je poručio roditeljima da je njegova klasa spremna da položi zakletvu državi i stupi u stroj Vojne akademije.


Arhiva vesti   2011 2010 2009 2008
Center Separator
Center Separator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
Pretraživanje Aktuelnosti 2010
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna