latinica | english
Вести

Обавештење о другом делу селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академију у школској 2020/2021. годиниОбавештење о допунском термину првог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академију у школској 2020/2021. годиниИзбор у звања сарадника на Војној академијиСвечаност поводом откривања бисте генерала Јована Мишковића и отварања Спомен собе на Војној академијиНових 3.300 квадрата за смештај кадета Војне академијеСписак кандидата који су успешно реализовали први део селекције и стекли услов да наставе даљи процес селекције за упис у Војну академијуИнтерни конкурс за избор и поновни избор лица у звање наставника вештина и сарадника Војне академије у пољу друштвено-хуманистичких наукаМинистар Вулин: Будући пилоти и ученици завршне године Средње стручне војне школе нису прекидали школовање током пандемијеМинистар Вулин: Војне школе спремне за упис нових кадета и ученикаМинистар Вулин: Захваљујући иновационим платформама које је Војна академија урадила, нисмо изгубили ни један једини часСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Основни студијски програми / Основне студије / Менаџмент у одбрани

Менаџмент у одбрани

Студијски програм Менаџмент у одбрани произлази из потреба Министарства одбране Републике Србије у области образовања официра родова и служби Војске Србије. Циљ овог студијског програма је усвајање академских знања и вештина и постизање компетенција неопходних за обављање почетних официрских дужности у роду ― служби нивоа командира вода у складу са мисијама и задацима Војске Србије, као и за обављање менаџерских дужности у систему одбране.

Основне академске студије Менаџмента у одбрани изводе се током четири академске године (осам семестара). Укупан број ЕСПБ које кадет треба да оствари да би завршио овај степен студија је 240.

План основних академских студија обухвата низ обавезних и изборних предмета. Обавезни предмети обухватају оне области које су неопходне за разумевање основних теоријских поставки и система знања на којима се заснива савремени профил професионалног официра, као што су предмети из наука одбране, наука безбедности, друштвено-хуманистичких, природно-математичких и техничко-технолошких наука. Осим тога, структура основних академских студија обухвата оне области које су неопходне за овладавање основним теоријским знањима из менаџмента у систему одбране, као што су предмети из области менаџмента, економских и организационих наука.

Кадет, oсим обавезних предмета, бира и известан број изборних предмета у студијском програму, у мери која му је потребна да обезбеди захтевани број ЕСПБ бодова.

Прве две године школовања идентичне су за све кадете, а након тога они се опредељују за један од седам изборних подручја ― модула, и то:

Предмети изборних подручја ― модула дефинисани су на основу радних профила, односно захтева радних места ― дужности официра за одређене родове и службе у Војсци Србије. Кадет стиче звање дипломираног менаџера одбране ако у предвиђеном року испуни све обавезе прописане студијским програмом и тако оствари 240 ЕСПБ.

Осим дипломе, кадету се издаје и Додатак дипломи који означава компетенције кадета за професионалног официра у одређеном роду и служби Војске Србије, као и за менаџера у систему одбране.

HorSeparator
Мисао дана
Официр је онај чији је позив командовање!
Андре Гаве
Само у сусрету богате традиције и савремених образовних захтева Војна академија ће бити препознатљив бренд у земљи и у свету.
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна