latinica | english
Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Односи с јавношћу / Актуелности / Архива актуелности / Актуелности 2010 / ЕКИПА КОПНЕНЕ ВОЈСКЕ ПОБЕДНИК 3. СПОРТСКОГ ПРВЕНСТВА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ

ЕКИПА КОПНЕНЕ ВОЈСКЕ ПОБЕДНИК 3. СПОРТСКОГ ПРВЕНСТВА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ


Проглашењем победника и доделом признања за постигнуте резултате, данас је на Војној академији свечано затворено Треће спортско првенство Војске Србије. Свеукупни победник првенства је екипа Копнене војске, којој је начелник Генералштаба генерал-потпуковник Милоје Милетић приликом уручивања победничког пехара честитао на оствареном успеху. Том приликом генерал Милетић одао је признање свим учесницима и организаторима првенства. 

Друго место у свеукупном пласману, после четвородневног такмичења, припало је екипи Команде за обуку. На трећој позцији нашла се екипа Министарства одбране, четврти пласман освојили су припадници Ваздухопловства и противваздухопловне одбране, док је екипи Генералштаба припапало пето место. 

Спортисти су се такмичили у седам спортских дисциплина. У најзахтевнијој војничкој дисциплини - војном вишебоју, највише успеха имала је екипа Команде за обуку. На друго место пласирали су се вишебојци Министарства одбране, а на трећој позицији нашли су се припадници Копнене војске. Екипно у стрељаштву, најбољи су били стрелци Копнене војске. Друго место припало је екипи Министарства одбране, а треће су освојили спортисти Команде за обуку.

Прво место у одбојци освојила је екипа Копнене војске, другопласирани су припадници Команде за обуку, а на трећем месту нашли су се такмичари ВиПВО. У футсалу прво место припало је Министарству одбране, друго фудбалерима Копнене војске, а треће екипи ВиПВО. Најуспешнији атлетичари овогодишњег првенства Војске Србије били су припадници Команде за обуку. На другом месту налазе се атлетичари Министарства одбране, док је треће припало Копненој војсци.

Учесници првенства такмичили су се и у џудоу, а ту су најбоље резултате остварили џудисти Министарства одбране. Другопласирана је екипа Копнене војске, а треће место припало је такмичарима из Команде за обуку. На стазама за оријентиринг у Топчидерској шуми најбоље су се снашли такмичари Копнене војске. Одмах за њима следи екипа Команде за обуку, а на трећем месту учесници из Генералштаба.

Затварајући овогодишње такмичење, начелник Генералштаба истакао је да је спортско првенство прерасло у традиционалне спортске игре Војске Србије. Учесници су током четири дана такмичења показали изузетну мотивисаност за постизање најбољих резултата, а више од 400 такмичара у спортском и фер надметању одмерило је снаге у седам дисциплина, што потврђује, како је нагласио, да спорт и физичко васпитање у нашој војсци заузимају место које им припада.

„Спортско првенство је изузетно значајно јер је на сва четири нивоа такмичења учествовало више од седам хиљада припадника Војске Србије“, рекао је генерал Милетић, наглашавајући да су то су активности којима се у значајној мери јача физичка спремност у Војсци и активност којом се, истовремено, промовише спорт у овој институцији. 

Начелник Генералштаба изразио је убеђење да је Треће спортско првенство Војске Србије остварило постављени циљ. Такође је истакао да су поред екипних, на првенству остварени и значајни појединачни резултати, а ти појединци, како је најавио генерал Милетић, наредне године представљаће Министарство одбране и Војску Србије на домаћим и међународним спортским манифестацијама. 

Честитајући победничкој екипи - такмичарима из Копнене војске, и Војној академији, организатору спортског првенства, генерал Милетић најавио је да ће следеће године домаћин спортског првенства Војске Србије бити Команда Ваздухопловства и противаздухопловне одбране.

Свечаном затварању Трећег спортског првенства и уручивању признања учесницима присуствовали су представници Министарства одбране и Војске Србије
.

HorSeparator
Пријава аранжмана на 51. СП Копаник, зимска сезона 2019/2020. године
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна