ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna / Odnosi s javnošću / Aktuelnosti / Arhiva aktuelnosti / Aktuelnosti 2010 / EKIPA KOPNENE VOJSKE POBEDNIK 3. SPORTSKOG PRVENSTVA VOJSKE SRBIJE

EKIPA KOPNENE VOJSKE POBEDNIK 3. SPORTSKOG PRVENSTVA VOJSKE SRBIJE


Proglašenjem pobednika i dodelom priznanja za postignute rezultate, danas je na Vojnoj akademiji svečano zatvoreno Treće sportsko prvenstvo Vojske Srbije. Sveukupni pobednik prvenstva je ekipa Kopnene vojske, kojoj je načelnik Generalštaba general-potpukovnik Miloje Miletić prilikom uručivanja pobedničkog pehara čestitao na ostvarenom uspehu. Tom prilikom general Miletić odao je priznanje svim učesnicima i organizatorima prvenstva. 

Drugo mesto u sveukupnom plasmanu, posle četvorodnevnog takmičenja, pripalo je ekipi Komande za obuku. Na trećoj pozciji našla se ekipa Ministarstva odbrane, četvrti plasman osvojili su pripadnici Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, dok je ekipi Generalštaba pripapalo peto mesto. 

Sportisti su se takmičili u sedam sportskih disciplina. U najzahtevnijoj vojničkoj disciplini - vojnom višeboju, najviše uspeha imala je ekipa Komande za obuku. Na drugo mesto plasirali su se višebojci Ministarstva odbrane, a na trećoj poziciji našli su se pripadnici Kopnene vojske. Ekipno u streljaštvu, najbolji su bili strelci Kopnene vojske. Drugo mesto pripalo je ekipi Ministarstva odbrane, a treće su osvojili sportisti Komande za obuku.

Prvo mesto u odbojci osvojila je ekipa Kopnene vojske, drugoplasirani su pripadnici Komande za obuku, a na trećem mestu našli su se takmičari ViPVO. U futsalu prvo mesto pripalo je Ministarstvu odbrane, drugo fudbalerima Kopnene vojske, a treće ekipi ViPVO. Najuspešniji atletičari ovogodišnjeg prvenstva Vojske Srbije bili su pripadnici Komande za obuku. Na drugom mestu nalaze se atletičari Ministarstva odbrane, dok je treće pripalo Kopnenoj vojsci.

Učesnici prvenstva takmičili su se i u džudou, a tu su najbolje rezultate ostvarili džudisti Ministarstva odbrane. Drugoplasirana je ekipa Kopnene vojske, a treće mesto pripalo je takmičarima iz Komande za obuku. Na stazama za orijentiring u Topčiderskoj šumi najbolje su se snašli takmičari Kopnene vojske. Odmah za njima sledi ekipa Komande za obuku, a na trećem mestu učesnici iz Generalštaba.

Zatvarajući ovogodišnje takmičenje, načelnik Generalštaba istakao je da je sportsko prvenstvo preraslo u tradicionalne sportske igre Vojske Srbije. Učesnici su tokom četiri dana takmičenja pokazali izuzetnu motivisanost za postizanje najboljih rezultata, a više od 400 takmičara u sportskom i fer nadmetanju odmerilo je snage u sedam disciplina, što potvrđuje, kako je naglasio, da sport i fizičko vaspitanje u našoj vojsci zauzimaju mesto koje im pripada.

„Sportsko prvenstvo je izuzetno značajno jer je na sva četiri nivoa takmičenja učestvovalo više od sedam hiljada pripadnika Vojske Srbije“, rekao je general Miletić, naglašavajući da su to su aktivnosti kojima se u značajnoj meri jača fizička spremnost u Vojsci i aktivnost kojom se, istovremeno, promoviše sport u ovoj instituciji. 

Načelnik Generalštaba izrazio je ubeđenje da je Treće sportsko prvenstvo Vojske Srbije ostvarilo postavljeni cilj. Takođe je istakao da su pored ekipnih, na prvenstvu ostvareni i značajni pojedinačni rezultati, a ti pojedinci, kako je najavio general Miletić, naredne godine predstavljaće Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije na domaćim i međunarodnim sportskim manifestacijama. 

Čestitajući pobedničkoj ekipi - takmičarima iz Kopnene vojske, i Vojnoj akademiji, organizatoru sportskog prvenstva, general Miletić najavio je da će sledeće godine domaćin sportskog prvenstva Vojske Srbije biti Komanda Vazduhoplovstva i protivazduhoplovne odbrane.

Svečanom zatvaranju Trećeg sportskog prvenstva i uručivanju priznanja učesnicima prisustvovali su predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije
.

HorSeparator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna