01. 07. 2010.
ПОСЕТA ОДБРАМБЕНОЈ АКАДЕМИЈИ ВЕЛИКЕ БРИТАНИЈЕ

Делегација Војне академије боравила је, у периоду од 27-30. јуна 2010. године, у службеној посети Одбрамбеној академији Велике Британије у Шривенхему, а циљ посете био је унапређење сарадње двеју образовних институција и припрема пројекта о реформи високог образовања у безбедносном сектору.

У склопу посете, начелник Војне академије бригадни генерал др Младен Вуруна одржао је предавање припадницима Одбрамбене академије на тему „Military Еducation Reform in the Republic of Serbia“.

Истакавши правце развоја војног образовања у Србији, генерал Вуруна је нагласио формирање Универзитета одбране као један од следећих задатака за који је Војна академија добила уверење од Националне комисије за акредитацију и проверу квалитета.

Поред генерала Вуруне, делегацију Војне академије чинили су пуковник Владисав Обреновић, пуковник Новица Цонић и потпуковник Дејан Ранђеловић. У склопу посете делегација је имала прилику да обиђе Колеџ за менаџмент и технологију и Здружени командноштабни колеџ Одбрамбене академије. Осим наведених целина, Одбрамбена академија Велике Британије састоји се од Центра за обуку војних свештеника и Краљевског колеџа за одбрамбене студије са седиштем у Лондону.

ВОЈНА АКАДЕМИЈА - Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190; Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
copyright © Војна академија Београд / сва права задржана
дозволу за употребу материјала објављених на сајту тражите преко е-адресе: kancelarija@va.mod.gov.rs