latinica | english
HorSeparator

Насловна / Односи с јавношћу / Актуелности / Архива актуелности / Актуелности 2010 / КАДЕТИ 135. КЛАСЕ ВОЈНЕ АКАДЕМИЈЕ ПОЛОЖИЛИ ЗАКЛЕТВУ

Актуелности 2010
25. 09. 2010.   16:40:00

КАДЕТИ 135. КЛАСЕ ВОЈНЕ АКАДЕМИЈЕ ПОЛОЖИЛИ ЗАКЛЕТВУ

У центрима за обуку Војске Србије у Сомбору, Ваљеву, Јакову, Лесковцу и Зајечару, данас су кадети 135. класе Војне академије и војници септембарске генерације положили заклетву. 

Свечаностима су присуствовали представници Министарства одбране и Војске Србије, родитељи, родбина и пријатељи младих војника, представници локалне самоуправе, СПЦ, организација које негују традиције ослободилачких борби војске и народа Србије и бројни грађани.

У лесковачкој касарни „Војвода Петар Бојовић“ давање свечане заклетве најмлађима у строју одбране, међу којима су били и кадети 135. класе Војне академије, 2. класе Војномедицинске академије и професионални војници, честитао је начелник Генералштаба генерал-потпуковник Милоје Милетић.

Свечаности су присуствовали и државни секретар Игор Јовичић, командант Команде за обуку генерал-мајор Александар Живковић и начелник Војне академије бригадни генерал Младен Вуруна.

Честитајући дату заклетву војницима и кадетима, генерал Милетић је подсетио да за наш народ одбрана отаџбине одувек представља свету дужност, право и част и да је потврда тога данас висок одзив регрута на служење војног рока и велико интересовање младих људи за школовање на Војној академији и рад у Војсци Србије. 

- Зато у овом строју младих и одважних – рекао је генерал Милетић - заједно полажу заклетву они који су се одлучили да се за одбрану отаџбине оспособе кроз редовно служење војног рока и они којима је Војска Србије професионално опредељење. Јака и модерна Србија треба да има јаку и модерну војску, која може успешно да одговори безбедносним изазовима нашег доба. Само таква Србија, с таквом војском, може бити фактор мира и стабилности и зато је обука у Војсци Србије садржајна, квалитетна и ефикасна. 

Генерал-потпуковник Милоје Милетић је изразио уверење да ће неки од војника, после одслужења војног рока, определити да постану професионални војници Војске Србије и нагласио да ће за најбоље места увек бити. 

Кадетима војних академија генерал Милетић је поручио да су пред њима године студија и стручног оспособљавања, како би успешно стигли до свог циља, а то је да постану врхунске војне старешине и, уколико то буде неопходно, да свим срцем бране Србију, у духу српских војничких традиција. 

- Војска Србије представља чврст ослонац руководству земље у супростављању безбедносним изазовима, ризицима и претњама. Развијамо сарадњу и партнерство са међународним безбедносним организацијама, институцијама и демократским земљама региона и света. Србија, као земља мира, учешћем у мултинационалним операцијама УН показује да је активан чинилац очувања међународне безбедности. Ми ћемо ове године завршити са професионализацијом наше војске. Интересовање за пријем у професионалну војну службу је велико. Са задовољством истичем да Војска Србије привлчи младиће и девојке, који се у великом броју опредељују за војни позив. Зато ћемо ми, и у условима потпуне професионализације, радо прихватити све оне који буду желели да служе војни рок, рекао је генерал Милетић на свечаности у Лесковцу
.


Архива вести   2011 2010 2009  2008
ИНФОРМАЦИЈА О КОРИШЋЕЊУ ПЛАТФОРМЕ ЗА УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ
ДИГИТАЛНИ РЕПОЗИТОРИЈУМ ДОКТОРСКИХ ДИСЕРТАЦИЈА
Претраживање Актуелности 2010
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна