latinica | english
Вести

Прелиминарни списак кандидата који су успешно реализовали селекцију за упис у Војну академијуОдржана завршна вежба кадета "Дипломац 2020"Увид јавности докторске дисертације кандидата Дејана ЂорђевићаИзбор и поновни избор у звање наставника вештина и сарадника на Војној академијиИнтерни конкурс за избор лица у звање наставника вештина Војне академијеОбавештење о допунском термину другог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академијуМинистар Вулин на полигону „Тител“: Наше реке и наша језера неће бити без одговарајуће заштитеУвид јавности докторске дисертације кандидата Љубомира ДуловићаМинистар Вулин: Захваљујући врховном команданту Војске Србије, наше ваздухопловство поново може да штити наше небоУчешће на видео конференцији Форума Европских средњих војних школаСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / ТЕХНОЛОГИЈА ОДРЖАВАЊА ПОГОНСКЕ ОПРЕМЕ

ТЕХНОЛОГИЈА ОДРЖАВАЊА ПОГОНСКЕ ОПРЕМЕ

 Аутор: др Зоран Пешић

У уџбенику Технологија одржавања погонске опреме приказан је део савремених знања из области погонске опреме и погонских инсталација.

У уџбенику су обједињена знања из области одржавања погонске опреме и инсталација. Обрађена је дијагностика техничког стања погонске опреме и инсталација, приказани су технолошки процеси одржавања, као и законитости у вези са процесима у погонским инсталацијама. Такође, заступљене су  и друге теме које су предвиђене Наставним планом и програмом за 1997. годину, а које  се изучавају у оквиру специјалности „Погонска средства“.

Књигу могу користити и остали студенти који изучавају предмете у вези са овом проблематиком, као и слушаоци Школе за резервне официре.

 

Ова књига представља резултат досадашњих истраживања из области погонске опреме и инсталација.

Уџбеник се састоји из девет поглавља:

  1. Дијагностика и испитивање погонске опреме;
  2. Одржавање цевоводних система;
  3. Одржавање опреме за транспорт горива и мазива;
  4. Одржавање претакачких комплета;
  5. Одржавање резервоара за гориво;
  6. Одржавање ситне амбалаже;
  7. Одржавање стационарних цистерни;
  8. Основе за планирање техничког одржавања погонске опреме и инсталација;
  9. Антикорозивна заштита резервоара за гориво.
Књига може да послужи не само у образовне сврхе студената Војне академије, у областима које изучавају ову проблематику, већ могу да је користе и колеге које настављају стручно усавршавање у овој области, као и сви који се баве проблемима у вези са погонском опремом и инсталацијама, али и њиховим одржавањем и експлоатацијом.
HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна