latinica | english
Вести

Војни спортисти доносе лекове војним пензионеримаОбавештење кандидатима који су испунили услове да приступе пријемном испиту за упис у Војну академију за школску 2020/2021. годинуВојна академија у магазину "Одбрана" поводом јубилеја 170. година од оснивања ове високошколске институцијеСлушаоци за резервне официре генерације "март 2020" положили заклетвуОбавештење о одлагању уписа кандидата на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Конкурс за избор и поновни избор лица у звање наставника вештина и сарадника Војне академије у пољу друштвено-хуманистичких и техничко-технолошких наукаИзвештај комисије избор у звања за наставнике вештинаСпортски сусрети поводом Дана Војне академијеРанг листа кандидата за пријем на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Јасмина Миловановић и Димитрије Гргић државни шампиони у стрељаштвуСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / ТЕХНОЛОГИЈА ОДРЖАВАЊА ПОГОНСКЕ ОПРЕМЕ

ТЕХНОЛОГИЈА ОДРЖАВАЊА ПОГОНСКЕ ОПРЕМЕ

 Аутор: др Зоран Пешић

У уџбенику Технологија одржавања погонске опреме приказан је део савремених знања из области погонске опреме и погонских инсталација.

У уџбенику су обједињена знања из области одржавања погонске опреме и инсталација. Обрађена је дијагностика техничког стања погонске опреме и инсталација, приказани су технолошки процеси одржавања, као и законитости у вези са процесима у погонским инсталацијама. Такође, заступљене су  и друге теме које су предвиђене Наставним планом и програмом за 1997. годину, а које  се изучавају у оквиру специјалности „Погонска средства“.

Књигу могу користити и остали студенти који изучавају предмете у вези са овом проблематиком, као и слушаоци Школе за резервне официре.

 

Ова књига представља резултат досадашњих истраживања из области погонске опреме и инсталација.

Уџбеник се састоји из девет поглавља:

  1. Дијагностика и испитивање погонске опреме;
  2. Одржавање цевоводних система;
  3. Одржавање опреме за транспорт горива и мазива;
  4. Одржавање претакачких комплета;
  5. Одржавање резервоара за гориво;
  6. Одржавање ситне амбалаже;
  7. Одржавање стационарних цистерни;
  8. Основе за планирање техничког одржавања погонске опреме и инсталација;
  9. Антикорозивна заштита резервоара за гориво.
Књига може да послужи не само у образовне сврхе студената Војне академије, у областима које изучавају ову проблематику, већ могу да је користе и колеге које настављају стручно усавршавање у овој области, као и сви који се баве проблемима у вези са погонском опремом и инсталацијама, али и њиховим одржавањем и експлоатацијом.
HorSeparator
ИНФОРМАЦИЈА О КОРИШЋЕЊУ ПЛАТФОРМЕ ЗА УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна