latinica | english
Вести

Увид јавности докторске дисертације кандидата Владе МитићаМинистар Вулин на обуци кадета: Наше оклопне јединице добиће првокласне официреОбавештење о другом делу селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академију у школској 2020/2021. годиниОбавештење о допунском термину првог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академију у школској 2020/2021. годиниИзбор у звања сарадника на Војној академијиСвечаност поводом откривања бисте генерала Јована Мишковића и отварања Спомен собе на Војној академијиНових 3.300 квадрата за смештај кадета Војне академијеСписак кандидата који су успешно реализовали први део селекције и стекли услов да наставе даљи процес селекције за упис у Војну академијуИнтерни конкурс за избор и поновни избор лица у звање наставника вештина и сарадника Војне академије у пољу друштвено-хуманистичких наукаМинистар Вулин: Будући пилоти и ученици завршне године Средње стручне војне школе нису прекидали школовање током пандемијеСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / СРПСКО-НЕМАЧКИ ВОЈНИ РЕЧНИК

СРПСКО-НЕМАЧКИ ВОЈНИ РЕЧНИК

Аутори: Соња Милојевић, Соња Шуловић Стојковић,  мајор Драгиша Златковић, мр Звонко Орешковић, потпуковник Матијас Иванчич

У Војној академији је, у Кабинету за немачки језик, одржана свечана промоција Српско-немачког војног речника. Промоцији су присуствовали високи представници Академије за националну одбрану из Беча, као и Војне академије из Београда.

Српско-немачки војни речник је заједнички пројекат аустријског и српског тима. У изради речника, која је трајала три године, учествовали су: професор немачког језика, Соња Милојевић, професор српског језика, Соња Шуловић Стојковић, мајор Драгиша Златковић (из ВА Републике Србије), мр Звонко Орешковић и потпуковник Матијас Иванчич (са  Академије за националну одбрану Републике Аустрије).

Речник има посебан значај због чињенице да је реч о првом делу те врсте у вишегодишњим односима двеју земаља и њихових војски.
HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна