latinica | english
HorSeparator

Насловна / Октобар 2010 / ПОСЕТА СТУДЕНАТА МАШИНСКОГ ФАКУЛТЕТА ИЗ КРАГУЈЕВЦА ВОЈНОЈ АКАДЕМИЈИ

Октобар 2010
28. 10. 2010.   18:44:43

ПОСЕТА СТУДЕНАТА МАШИНСКОГ ФАКУЛТЕТА ИЗ КРАГУЈЕВЦА ВОЈНОЈ АКАДЕМИЈИ

Професори и студенти прве године Машинског факултета из Крагујевца, који се школују на студијском програму  војноиндустријско инжењерство, посетили су данас Војну академију.  
 
Припаднике Машинског факултета, које је предводио продекан за наставу др Мирко Благојевић, примио је начелник Војне академије бригадни генерал Младен Вуруна. Истичући значај студијског програма - војноиндустријско инжењерство за  нашу одбрамбену индустрију, генерал Вуруна представио је студентима могућности Војне академије у школовању кадра за потребе Министарства одбране и Војске Србије и пожелео им да успешно заврше школовање. 
 
Господин др Мирко Благојевић истакао je задовољство начином рада Војне академије и изразио наду да ће студенти који се школују на  овом студијском програму остварити запажене резултате и да ће наменска индустрија кроз четири године добити стручан кадар. 

Током посете професори и студенти из Крагујевца обишли су Катедру за стране језике, кабинете за војномашинско инжењерство, војнохемијско инжењерство, наоружања и опреме КоВ, Спортски центар Војне академије и Центар за симулације и учење на даљину. 

Наставна посета реализована је на основу сарадње Војне академије и Машинског факултета из Крагујевца , а домаћини посете били су продекан за наставу у Војној академији пуковник др Бобан Ђоровић и начелник Катедре војномашинског инжењерства, пуковник Слободан Илић.
 

Војноиндустријско инжењерство је један од првих студијских програма у Републици Србији где учествују две научно образовне институције, Машински факултет у Крагујевцу и Војна академија.  Акредитован је на Универзитету у Крагујевцу са циљем школовања инжењера који ће радити у одбрамбеној индустрији Републике Србије.

Школовање на основним академским студијама траје четири године и реализовеће се кроз два модула: наоружање и модул пројектили и упаљачи. Настава ће се изводити на Машинском факултету у Крагујевцу и у лабораторијама у Војној академији.


 


Архива вести   2011 2010 2009  2008
ИНФОРМАЦИЈА О КОРИШЋЕЊУ ПЛАТФОРМЕ ЗА УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ
ДИГИТАЛНИ РЕПОЗИТОРИЈУМ ДОКТОРСКИХ ДИСЕРТАЦИЈА
Претраживање Октобар 2010
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна