ћирилица | english
HorSeparator

Naslovna / ODRŽAN INTERNACIONALNI SEMINAR SISTEMA "SIBIRSKI KOZAK"

Arhiva - sportske vesti
13. 11. 2010.   13:13:16

ODRŽAN INTERNACIONALNI SEMINAR SISTEMA "SIBIRSKI KOZAK"

Od 3. do 7. novembra 2010.  godine u sportskom centru Vojne akademije održan je internacionalni seminar borilačkih veština Sistema „Sibirski Kozak“. Organizator ove manifestacije bio je gospodin Miodrag Bajić, instruktor Sistema i predstavnik za Srbiju, a pored njega učestvovali su glavni instruktor i osnivač Sisteme Andrej Karijov iz Novosibirska, profesionalni instruktor Denis Rauzov i predstavnici Sisteme iz Italije.

Seminar je otvorio načelnik odseka za sport Vojne akademije, pukovnik Dragan Đini, koji je istakao značaj poznavanja borilačkih veština za kadete i profesionalne pripadnike Vojske Srbije.

Sistema „Sibirski Kozak“ je efikasna u borbi u ograničenom prostoru, u borbi sa više protivnika i odbrana u borbi nožem i pištoljem, a to su sve situacije i elementi tehnike koji su itekako potrebni kadetima i profesionalnim vojnicima. Ova borilačka veština će obogatiti naše sveukupno poznavanje  borilačkih veština i uneće nove elemente koji će se primenjivati na nastavi i prilikom realizacije fizičke obuke – rekao je pukovnik Đini.

 Instruktor Sisteme i predstavnik za Srbiju gospodin Miodrag Bajić, zadovoljan je bio velikom zainteresovanošću, istakavši da je cilj ove manifestacije da tokom trajanja seminara približi pripadnicima vojske sibirsku veštinu.

Prisutni instruktori Sisteme su  veoma kvalitetno, tokom trajanja seminara prikazivali tehnike borbe „Sibirski Kozak“. Učesnici kojih je bilo 100, imali su priliku da u praktičnoj primeni pokazane tehnike uoče značaj ove borilačke veštine.

 Na kraju seminara svi učesnici  dobili su sertifikat  da su prisustvovali seminaru i da su uspešno savladali osnovna znanja sibirske veštine borenja.

 

Načelnik Uprave Vojne akademije, pukovnik Miloljub Sretenović primio je organizatore seminara i  zahvalio im se na uspešnoj realizaciji. Na kraju je instruktorima iz Rusije i Italije uručio prigodne zahvalnice.

Pored ovog seminara ranije su u Vojnoj akademiji održani seminari: Izraelska veština Krav maga i Realni aikido.


Arhiva vesti   2011 2010 2009 2008
Center Separator
Center Separator
Konkurs za izbor najbolje besede na temu "Čast je naša imovina"
Prijava aranžmana na 51. SP Kopanik, zimska sezona 2019/2020. godine
Pretraživanje Arhiva - sportske vesti
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna