ћирилица | english
HorSeparator

Naslovna / Pozdravna reč Načelnika Vojne akademije / Lokacija

Lokacija


Prikaži veću mapu

 

Sedište Vojne akademije je u Kasarni "General Jovan Mišković" u Beogradu, Opština Voždovac, u naselju Banjica, ulica Generala Pavla Jurišića Šturma 33.

Kasarna se nalazi u južnom delu šireg gradskog jezgra, okružena prijatnim parkovima i u blizini poznatih beogradskih kulturnih, sportskih i zdravstvenih ustanova. U neposrednoj blizini je i Vojnomedicinska akademija, zatim Sportski centar Banjica, stadioni fudbalskih klubova Crvena Zvezda i Partizan i mnogi drugi objekti.

Do užeg gradskog jezgra potrebno je oko 10 minuta vožnje vrlo dobro razvijenom mrežom linija gradskog prevoza (linije trolejbusa 40 i 41, kao i autobusa 59, 78 i 94). Automobilom se može stići autoputem Beograd – Niš, preko isključenja kod Mostarske petlje ili Autokomande.

U Kasarni "General Jovan Mišković" na Banjici postoji internatski smeštaj za 800 polaznika, savremen sportski centar (fudbalski stadion sa atletskom stazom i tribinama, zatvoreni bazen, teretana, više sportskih sala, tereni za košarku, mali fudbal, tenis i druge sportove), uz svu potrebnu prateću infrastrukturu (restoran, ambulanta, više ugostiteljskih objekata).


Samo u susretu bogate tradicije i savremenih obrazovnih zahteva Vojna akademija će biti prepoznatljiv brend u zemlji i u svetu.
Cilj školovanja na Vojnoj akademiji je obrazovanje i osposobljavanje studenata i oficira za odgovarajuće dužnosti u rodu-službi (u skladu sa misijama i zadacima Vojske) i sticanje znanja neophodnih za dalje usavršavanje.
VOJNA AKADEMIJA
Pavla Jurišića Šturma 33, 11000 Beograd
Tel: 011/3603-247, 011/3603-331; Faks: 011/3005-190
E-pošta: office@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna