latinica | english
Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Односи с јавношћу / Актуелности / Архива актуелности / Актуелности 2011 / ПРЕДАВАЊЕ МИНИСТРА РУДАРСТВА И ЕНЕРГЕТИКЕ ПЕТРА ШКУНДРИЋА

ПРЕДАВАЊЕ МИНИСТРА РУДАРСТВА И ЕНЕРГЕТИКЕ ПЕТРА ШКУНДРИЋА

Министар рударства и енергетике др Петар Шкундрић одржао је данас предавање слушаоцима 54. класе Генералштабног усавршавања Војне академије. Шкундрић је говорио о енергетској безбедности Републике Србије и том приликом упознао присутне са прошлошћу, актуелним стањем и плановима наше земље на пољу енергетике.

- Основни циљеви наше енергетике су да обезбеди континуирано и безбедно снабдевање енергената, затим да имамо одрживи развој сектора и да значајно утичемо на развој националне економије – рекао је Петар Шкундрић.

Министар је официрима објаснио значај енергетике за одбрану државе.

- Као људи који браните слободу, знате да је данас моћ појединих делова енергетике равна моћи најсавременијих оружја. Енергетска инфраструктура и енергенти могу да буду најбоља одбрана државе– предочио је Шкундрић. Према његовој оцени, енергетска ситуација у Србији је задовољавајућа.

- Наш електро-енергетски сектор обезбеђује довољне количине енергије за нашу земљу. Подаци за 2010. годину још нису обрађени, али се зна да је ЕПС током 2009. био извозник у вредности од 50 милиона евра. Ако стопа индустријског раста буде 3,6% ми бисмо у наредних 30 година морали да удвостручимо производњу електричне енергије. Зацртали смо да ћемо на том путу истрајати, јер ћемо пребродити кризу и запослити више људи – додао је Шкундрић.

По завршетку предавања, у знак захвалности, начелник Војне академије бригадни генерал Младен Вуруна поклонио је др Петру Шкундрићу монографију ''Српско војно школство''.
HorSeparator
Пријава аранжмана на 51. СП Копаник, зимска сезона 2019/2020. године
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна