latinica | english
Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Односи с јавношћу / Актуелности / Архива актуелности / Актуелности 2011 / ПРИЈЕМИ ПОВОДОМ ДАНА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ

ПРИЈЕМИ ПОВОДОМ ДАНА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ

Поводом 15. фебруара - Дана Војске Србије, председник Републике Борис Тадић приредио је данас пријем за најодговорније личности система одбране. Пријему у Председништву Србије присуствовали су министар одбране Драган Шутановац са државним секретарима, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милоје Милетић са члановима колегијума, најодговорније старешине Министарства одбране и Војске Србије, представници подофицирског кора, кадети Војне академије и војници.

 Председник Републике Борис Тадић, уз честитке за Дан Војске, рекао је да Србија рачуна на своју војску, на њене припаднике у свим временима и свим искушењима. Он је изразио дубоко уверење да војска суштински доприноси безбедности наше земље, стабилности читавог простора југоисточне Европе и да је као таква незаобилазни чинилац мира и развоја овог дела света.

Председник Тадић је истакао да војска представља незаобилазни чинилац политичког развоја, политичких интеграција, технолошког и индустријског развоја и образовног система. То је, како је подвукао, афирмише као једну од кључних институција нашег друштва.

- Вама, господине министре, лично честитам на учињеном, и Вама генерале Милетићу, честитам на реформама које је Генералштаб и струка, у ужем смислу речи, извела у претходном периоду, уз уверење да ће војска имати исто такво место и у будућим годинама. Потврђујем још једном да, као председник Републике Србије, не могу да замислим развој овог друштва и његову будућност без такве, кључне улоге војске у друштву, у нашој заједници – рекао је председник Тадић.
 
У касним поподневним часовима министар одбране Драган Шутановац и начелник Генералштаба генерал-потпуковник Милоје Милетић приредили су  у Великој ратној сали старог Генералштаба пријем поводом 15. фебруара - Дана Војске Србије.

Свечаности су присуствовали председница Скупштине Републике Србије Славица Ђукић Дејановић, патријарх српски господин Иринеј, представници законодавне, извршне и судске власти, Министарства одбране и Војске Србије, верских заједница, дипломате и инострани војни представници, личности из јавног, културног и уметничког живота, новинари и бројни гости.
Поздрављајући госте, начелник Генералштаба генерал-потпуковник Милоје Милетић истакао је да је овај празник прилика да се осврнемо на годину која је за нама и догађаје и активности који су је обележили.
- Наставили смо започете реформе и заокружили процес професионализације наше војске, чиме смо испунили циљ зацртан пре више година – да Србија добије професионалну и модерно организовану војску, нагласио је генерал Милетић, додајући да је то био један од најсложенијих задатака. Он је поручио да је професионализација нарочито значајна и за велики број младих људи који су у Војсци Србије нашли сигуран посао и могућност да напредују у складу са својим афинитетима, способностима и радом.
Министар одбране Драган Шутановац рекао је да је 2010. година великих реформи, истакавши да реформа као процес никада нема свој коначан крај. Он је подсетио да је прошла година обележена завршетком процеса професинализације чиме је Војска Србије стављена у потпуно нови формат – потпуно професионалне, савремене војске, какве имају земље развијеног света.

- Ову годину почели смо са новим задацима и могу да кажем да смо неке већ испунили. Први пут имамо генералног инспектора за нашу Војнообавештајну и Војнобезбедносну агенцију као што смо и обећали, а
данас смо добили и првог ректора Универзитета одбране који ће бити један од најважнијих и најпоштованијих како ректора, тако и универзитета – рекао је министар Шутановац.
Министар је додао да ће предстојећи задаци бити лакши од оних које је систем имао у прошлој години. Он је подсетио да је војска учествовала и да још учествује у рашчишћавању последица елементарних непогода у Пријапољу и Краљеву.

Министар Шутановац се на крају захвалио званицама уз обећање да ће војска оправдати њихово поверење и у наредној години.

HorSeparator
Пријава аранжмана на 51. СП Копаник, зимска сезона 2019/2020. године
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна