ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna / Odnosi s javnošću / Aktuelnosti / Arhiva aktuelnosti / Aktuelnosti 2011 / PRIJEMI POVODOM DANA VOJSKE SRBIJE

PRIJEMI POVODOM DANA VOJSKE SRBIJE

Povodom 15. februara - Dana Vojske Srbije, predsednik Republike Boris Tadić priredio je danas prijem za najodgovornije ličnosti sistema odbrane. Prijemu u Predsedništvu Srbije prisustvovali su ministar odbrane Dragan Šutanovac sa državnim sekretarima, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Miloje Miletić sa članovima kolegijuma, najodgovornije starešine Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, predstavnici podoficirskog kora, kadeti Vojne akademije i vojnici.

 Predsednik Republike Boris Tadić, uz čestitke za Dan Vojske, rekao je da Srbija računa na svoju vojsku, na njene pripadnike u svim vremenima i svim iskušenjima. On je izrazio duboko uverenje da vojska suštinski doprinosi bezbednosti naše zemlje, stabilnosti čitavog prostora jugoistočne Evrope i da je kao takva nezaobilazni činilac mira i razvoja ovog dela sveta.

Predsednik Tadić je istakao da vojska predstavlja nezaobilazni činilac političkog razvoja, političkih integracija, tehnološkog i industrijskog razvoja i obrazovnog sistema. To je, kako je podvukao, afirmiše kao jednu od ključnih institucija našeg društva.

- Vama, gospodine ministre, lično čestitam na učinjenom, i Vama generale Miletiću, čestitam na reformama koje je Generalštab i struka, u užem smislu reči, izvela u prethodnom periodu, uz uverenje da će vojska imati isto takvo mesto i u budućim godinama. Potvrđujem još jednom da, kao predsednik Republike Srbije, ne mogu da zamislim razvoj ovog društva i njegovu budućnost bez takve, ključne uloge vojske u društvu, u našoj zajednici – rekao je predsednik Tadić.
 
U kasnim popodnevnim časovima ministar odbrane Dragan Šutanovac i načelnik Generalštaba general-potpukovnik Miloje Miletić priredili su  u Velikoj ratnoj sali starog Generalštaba prijem povodom 15. februara - Dana Vojske Srbije.

Svečanosti su prisustvovali predsednica Skupštine Republike Srbije Slavica Đukić Dejanović, patrijarh srpski gospodin Irinej, predstavnici zakonodavne, izvršne i sudske vlasti, Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, verskih zajednica, diplomate i inostrani vojni predstavnici, ličnosti iz javnog, kulturnog i umetničkog života, novinari i brojni gosti.
Pozdravljajući goste, načelnik Generalštaba general-potpukovnik Miloje Miletić istakao je da je ovaj praznik prilika da se osvrnemo na godinu koja je za nama i događaje i aktivnosti koji su je obeležili.
- Nastavili smo započete reforme i zaokružili proces profesionalizacije naše vojske, čime smo ispunili cilj zacrtan pre više godina – da Srbija dobije profesionalnu i moderno organizovanu vojsku, naglasio je general Miletić, dodajući da je to bio jedan od najsloženijih zadataka. On je poručio da je profesionalizacija naročito značajna i za veliki broj mladih ljudi koji su u Vojsci Srbije našli siguran posao i mogućnost da napreduju u skladu sa svojim afinitetima, sposobnostima i radom.
Ministar odbrane Dragan Šutanovac rekao je da je 2010. godina velikih reformi, istakavši da reforma kao proces nikada nema svoj konačan kraj. On je podsetio da je prošla godina obeležena završetkom procesa profesinalizacije čime je Vojska Srbije stavljena u potpuno novi format – potpuno profesionalne, savremene vojske, kakve imaju zemlje razvijenog sveta.

- Ovu godinu počeli smo sa novim zadacima i mogu da kažem da smo neke već ispunili. Prvi put imamo generalnog inspektora za našu Vojnoobaveštajnu i Vojnobezbednosnu agenciju kao što smo i obećali, a
danas smo dobili i prvog rektora Univerziteta odbrane koji će biti jedan od najvažnijih i najpoštovanijih kako rektora, tako i univerziteta – rekao je ministar Šutanovac.
Ministar je dodao da će predstojeći zadaci biti lakši od onih koje je sistem imao u prošloj godini. On je podsetio da je vojska učestvovala i da još učestvuje u raščišćavanju posledica elementarnih nepogoda u Prijapolju i Kraljevu.

Ministar Šutanovac se na kraju zahvalio zvanicama uz obećanje da će vojska opravdati njihovo poverenje i u narednoj godini.

HorSeparator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna