latinica | english
Вести

Увид јавности докторске дисертације кандидата Владе МитићаМинистар Вулин на обуци кадета: Наше оклопне јединице добиће првокласне официреОбавештење о другом делу селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академију у школској 2020/2021. годиниОбавештење о допунском термину првог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академију у школској 2020/2021. годиниИзбор у звања сарадника на Војној академијиСвечаност поводом откривања бисте генерала Јована Мишковића и отварања Спомен собе на Војној академијиНових 3.300 квадрата за смештај кадета Војне академијеСписак кандидата који су успешно реализовали први део селекције и стекли услов да наставе даљи процес селекције за упис у Војну академијуИнтерни конкурс за избор и поновни избор лица у звање наставника вештина и сарадника Војне академије у пољу друштвено-хуманистичких наукаМинистар Вулин: Будући пилоти и ученици завршне године Средње стручне војне школе нису прекидали школовање током пандемијеСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Кадети / Услови живота и рада

Услови живота и рада

Кадети Војне академије смештени су у интернату, у трокреветним собама са централним грејањем.

Средства за реализацију наставе (уџбеници, свеске, оловке и други потрошни дидактички материјал) обезбеђена су за све кадете, а на располагању су им читаоница, интернет-учионице, кабинети, лабораторије и друге школске просторије, где несметано могу да уче.

 

 

 Здравствена заштита кадета организована је у амбуланти ЦВМУ "Београд" у Војној академији, која пружа основну медицинску заштиту, док се специјалистички прегледи обављају на Војномедицинској академији.

 
 
 
 
Ваннаставне активности нису обавезне, али умногоме доприносе остваривању квалитетнијег друштвеног живота кадета током школовања. У складу са редовним обавезама, ваннаставне активности реализују се кроз ангажовање  у разним спортским дисциплинама (џудо, карате, стрељаштво, пливање, атлетика, кошарка, одбојка, футсал, рукомет, рагби, оријентиринг, веслање, једрење, мачевање) и другим  секцијама (фолклор,  хор, плес, ликовна секција), као и на курсевима за изучавање страних језика (грчки, немачки, француски, руски...)

За реализацију активности у оквиру многобројних спортских секција кадетима је на располагању спортски центар Војне академије и велики број отворених терена за мали фудбал, кошарку, одбојку, рукомет, тенис и др. Кадети имају могућност да учествују на спортским такмичењима у оквиру Војске Србије, али и Универзитетског спортског савеза Београда.

  

     

 

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна