Услови живота и рада

Кадети Војне академије смештени су у интернату, у трокреветним собама са централним грејањем.

Средства за реализацију наставе (уџбеници, свеске, оловке и други потрошни дидактички материјал) обезбеђена су за све кадете, а на располагању су им читаоница, интернет-учионице, кабинети, лабораторије и друге школске просторије, где несметано могу да уче.

 

 

 Здравствена заштита кадета организована је у амбуланти ЦВМУ "Београд" у Војној академији, која пружа основну медицинску заштиту, док се специјалистички прегледи обављају на Војномедицинској академији.

 
 
 
 
Ваннаставне активности нису обавезне, али умногоме доприносе остваривању квалитетнијег друштвеног живота кадета током школовања. У складу са редовним обавезама, ваннаставне активности реализују се кроз ангажовање  у разним спортским дисциплинама (џудо, карате, стрељаштво, пливање, атлетика, кошарка, одбојка, футсал, рукомет, рагби, оријентиринг, веслање, једрење, мачевање) и другим  секцијама (фолклор,  хор, плес, ликовна секција), као и на курсевима за изучавање страних језика (грчки, немачки, француски, руски...)

За реализацију активности у оквиру многобројних спортских секција кадетима је на располагању спортски центар Војне академије и велики број отворених терена за мали фудбал, кошарку, одбојку, рукомет, тенис и др. Кадети имају могућност да учествују на спортским такмичењима у оквиру Војске Србије, али и Универзитетског спортског савеза Београда.

  

     

 

ВОЈНА АКАДЕМИЈА - Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190; Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
copyright © Војна академија Београд / сва права задржана
дозволу за употребу материјала објављених на сајту тражите преко е-адресе: office@va.mod.gov.rs