ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna / Kadeti / Uslovi života i rada

Uslovi života i rada

Kadeti Vojne akademije smešteni su u internatu, u trokrevetnim sobama sa centralnim grejanjem.

Sredstva za realizaciju nastave (udžbenici, sveske, olovke i drugi potrošni didaktički materijal) obezbeđena su za sve kadete, a na raspolaganju su im čitaonica, internet-učionice, kabineti, laboratorije i druge školske prostorije, gde nesmetano mogu da uče.

 

 

 Zdravstvena zaštita kadeta organizovana je u ambulanti CVMU "Beograd" u Vojnoj akademiji, koja pruža osnovnu medicinsku zaštitu, dok se specijalistički pregledi obavljaju na Vojnomedicinskoj akademiji.

 
 
 
 
Vannastavne aktivnosti nisu obavezne, ali umnogome doprinose ostvarivanju kvalitetnijeg društvenog života kadeta tokom školovanja. U skladu sa redovnim obavezama, vannastavne aktivnosti realizuju se kroz angažovanje  u raznim sportskim disciplinama (džudo, karate, streljaštvo, plivanje, atletika, košarka, odbojka, futsal, rukomet, ragbi, orijentiring, veslanje, jedrenje, mačevanje) i drugim  sekcijama (folklor,  hor, ples, likovna sekcija), kao i na kursevima za izučavanje stranih jezika (grčki, nemački, francuski, ruski...)

Za realizaciju aktivnosti u okviru mnogobrojnih sportskih sekcija kadetima je na raspolaganju sportski centar Vojne akademije i veliki broj otvorenih terena za mali fudbal, košarku, odbojku, rukomet, tenis i dr. Kadeti imaju mogućnost da učestvuju na sportskim takmičenjima u okviru Vojske Srbije, ali i Univerzitetskog sportskog saveza Beograda.

  

     

 

HorSeparator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
DIGITALNI REPOZITORIJUM DOKTORSKIH DISERTACIJA
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna