latinica | english
Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Кадети / Осим наставе...

Осим наставе...

Иако не спадају у саставни део студијских програма, ваннаставне активности представљају битан фактор за развој личности кадета.

Значај слободних спортских активности манифестује се кроз следеће показатеље:

  • у наставном и ваннаставном процесу стварају се трајне навике за бављење физичком активношћу и спортом уопште;
  • афирмише се ангажовање кадета, наставника и осталих припадника Војне академије у спортским секцијама и ваннаставним активностима;
  • омогућава се учешће спортских екипа Војне академије на такмичењима у оквиру Војске Србије, Универзитета, града Београда, Републике Србије и на међународним војним такмичењима;
  • на јавним наступима појединаца и спортских екипа развија се здрав такмичарски и спортски дух, уз максималну увежбаност којом се представља лик припадника Војске и афирмише позив официра.

У оквиру билатералне војне сарадње сваке године око 100 кадета Војне академије отпутује у иностранство да посети неку страну војну академију или ради присуства на међународним догађајима и симпозијумима. Такође, кадети страних војних академија посећују нашу војну академију приликом разних свечаности и војних вежби, као и за упознавања са нашим системом школовања и образовања.

Поред спортских, веома су значајне и међународне активности које се огледају у посетама кадета и старешина Кадетске бригаде страним војним академијама, као и обиласци значајних културно-историјских споменика у другим земљама.

Веома је значајна и сарадња са СПЦ, која се одвија у складу са Програмом сарадње, који подразумева организацију предавања, трибина и посета манастирима, црквама и другим местима од значаја за развој духовне димензије личности кадета.

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна