ћирилица | english
Preporučujemo
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna / Kadeti / Osim nastave...

Osim nastave...

Iako ne spadaju u sastavni deo studijskih programa, vannastavne aktivnosti predstavljaju bitan faktor za razvoj ličnosti kadeta.

Značaj slobodnih sportskih aktivnosti manifestuje se kroz sledeće pokazatelje:

  • u nastavnom i vannastavnom procesu stvaraju se trajne navike za bavljenje fizičkom aktivnošću i sportom uopšte;
  • afirmiše se angažovanje kadeta, nastavnika i ostalih pripadnika Vojne akademije u sportskim sekcijama i vannastavnim aktivnostima;
  • omogućava se učešće sportskih ekipa Vojne akademije na takmičenjima u okviru Vojske Srbije, Univerziteta, grada Beograda, Republike Srbije i na međunarodnim vojnim takmičenjima;
  • na javnim nastupima pojedinaca i sportskih ekipa razvija se zdrav takmičarski i sportski duh, uz maksimalnu uvežbanost kojom se predstavlja lik pripadnika Vojske i afirmiše poziv oficira.

U okviru bilateralne vojne saradnje svake godine oko 100 kadeta Vojne akademije otputuje u inostranstvo da poseti neku stranu vojnu akademiju ili radi prisustva na međunarodnim događajima i simpozijumima. Takođe, kadeti stranih vojnih akademija posećuju našu vojnu akademiju prilikom raznih svečanosti i vojnih vežbi, kao i za upoznavanja sa našim sistemom školovanja i obrazovanja.

Pored sportskih, veoma su značajne i međunarodne aktivnosti koje se ogledaju u posetama kadeta i starešina Kadetske brigade stranim vojnim akademijama, kao i obilasci značajnih kulturno-istorijskih spomenika u drugim zemljama.

Veoma je značajna i saradnja sa SPC, koja se odvija u skladu sa Programom saradnje, koji podrazumeva organizaciju predavanja, tribina i poseta manastirima, crkvama i drugim mestima od značaja za razvoj duhovne dimenzije ličnosti kadeta.

HorSeparator
VOJNA AKADEMIJA
Pavla Jurišića Šturma 33, 11000 Beograd
Tel: 011/3603-247, 011/3603-331; Faks: 011/3005-190
E-pošta: office@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna