ћирилица | english
HorSeparator

Naslovna / Odnosi s javnošću / Aktuelnosti / Arhiva aktuelnosti / Aktuelnosti 2011 / OSNOVAN UNIVERZITET ODBRANE U BEOGRADU

Aktuelnosti 2011
25. 02. 2011.   16:34:49

OSNOVAN UNIVERZITET ODBRANE U BEOGRADU

Vlada Republike Srbije je na sednici održanoj 24. februara donela Odluku o osnivanju Univerziteta odbrane u Beogradu.

Ukazom predsednika Republike Srbije, za prvog rektora Univerziteta odbrane postavljen je general-major prof. dr Miodrag Jevtić.

Univerzitet odbrane čine Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije sa studijskim programom iz oblasti medicine i Vojna akademija sa studijskim programima na poljima društveno-humanističkih i tehničko-tehnoloških nauka.

Osnovni cilj i zadatak Univerziteta odbrane je da učini harmonizaciju akademskih i naučno-istraživačkih potencijala u sistemu odbrane i da u tom kontekstu kroz saradnju sa drugim univerzitetima u Srbiji da svoj doprinos akademskoj i naučno-istraživačkoj zajednici Republike Srbije.

Osnivanjem Univerziteta odbrane stvaraju se uslovi za izvođenje svih studijskih programa u sva tri stepena obrazovanja koja podrazumevaju osnovne akademske studije, integrisane akademske studije, master akademske studije, specijalističke akademske studije i doktorske studije.

Na ovaj način će biti izvršena značajna racionalizacija kadra, odnosno sprečiće se odliv kadrova i uštedeti značajna materijalno-finansijska sredstva koja su do sada trošena na školovanju naših ljudi na drugim univerzitetima.

Svi studijski programi su akreditovani i na njima već uveliko studiraju kadetkinje i kadeti na Vojnomedicinskoj akademiji i Vojnoj akademiji.

Sedište Univerziteta odbrane biće u ulici Pavla Jurišića Šturma broj 1.Arhiva vesti   2011 2010 2009 2008
Center Separator
Center Separator
Pretraživanje Aktuelnosti 2011
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-247, 011/3603-331; Faks: 011/3005-190
E-pošta: office@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna